Küçükbaş hayvan yapağı ekonomiye kazandırılacak

Manav Yörük Muhacir Türkmen Boyları Federasyonu, İnegöl Küçükbaş Hayvan Yetiştiricileri Derneği ve Uludağ Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi Dekanlığı tarafından gerçekleştirilen toplantı ile Güney Marmara bölgesinde küçükbaş hayvanlardan elde edilen yapağının ekonomiye katma değerli kazandırılması için ilk adım atıldı.

Yayınlama: 18.06.2021
583
A+
A-

MYM Federasyonu Başkanı İsmail Kösen, beraberindeki İnegöl Küçükbaş Hayvan Yetiştiricileri Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Özcan Beki ile beraber Uludağ Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Yıldız, Hayvan Sağlığı ve Hayvansal Üretim, Araştırma ve Uygulama Merkezi Yöneticisi Doç. Dr. Hakan Üstüner ile bir araya gelerek, küçükbaş hayvan yapağının ekonomiye kazandırılması için ilk adımı attı.

 

Konuya ilişkin ziyaretin ardından açıklamalarda bulunan Manav Yörük Muhacır Türkmen Boyları Federasyonu Başkanı İsmail Kösen, şu ifadeleri kullandı:






 

“Federasyonumuz ile Uludağ Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi Dekanlığı ve İnegöl Küçükbaş Hayvan Yetiştiricileri Derneği, Güney Marmara bölgesinde küçükbaş hayvanlardan elde edilen yapağının ekonomimize daha katma değerli olarak kazanımının sağlanması konulu iş birliği toplantımızı gerçekleştirdik. Toplantıda atık halde bırakılan veya amatörce işlenen yapağının toplanması, yıkanması, yağı alınması, İplik ve kumaş haline getirilmesi, izolasyon malzemesi ve diğer hallerde ekonomik değerinin arttırılması konuları işlenerek, bir sonraki toplantıya Uludağ Üniversitesi ilgili fakülteleri ve tekstil sektöründe yatırımları bulunan iş insanları ile değerlendirmeler yapıp, sonraki toplantı konusunda kararlar alınmıştır” dedi.

 

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş