Mobilyacılar ithal kumaş tercih ediyor

Yayınlama: 14.02.2023
229
A+
A-

İnegöl’deki mobilya üreticilerinin kumaş tercihi belli oldu. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan sektör temsilcilerinden Coşkun Karduz, mobilyacıların kalite ve fiyat nedeni ile ithal kumaş tercih ettiğini belirterek, “İthal kumaş ile yerli kumaş fiyatları aslında aynı ama kalite olarak ithal kumaş daha fazla tercih ediliyor” dedi.

Stilim Tekstil Koltuk Firması Sahibi Coşkun Karduz, sektöre ilişkin açıklamalarda bulundu.

İnegöllü mobilyacı yerli kumaşlardan çok ithal kumaşlara yöneldiğini belirten Karduz, yerli kumaş kalitesinin arttırılması gerektiğini belirtti.








İNEGÖL’DE HER TÜRLÜ KUMAŞA KISA ZAMANDA ULAŞILIYOR

İnegöl’de her türlü kumaşın bulunabileceğini belirten Karduz, sözlerini şu ifadelerle sürdürdü:

“İnegöl’de her türlü kumaşı bulmak mümkün. Özellikle mobilya sektörümüzün de bu denli geniş bir coğrafyaya yayılması da bizim sektörümüzü de ister istemez büyüttü. Bu nedenle de biz ve sektörümüzdeki arkadaşlarımız da dahil olmak üzere İnegöl’de birçok kumaş firması var. Bu firmalarımızın hepsi, istenilen kalitede ve hızlı bir şekilde istenilen kumaşı kısa süre içinde tedarik edebiliyor”

YERLİ KUMAŞ

Yerli kumaşın, ithal kumaş ile aynı fiyat aralığında satıldığını belirten Karduz, şu ifadeleri kullandı:

“İnegöllü mobilyacılarımız genel anlamda ithal kumaş tercih ediyor. Bunun nedeni ise şu; yerli kumaş ile ithal kumaş aynı fiyat aralığında satışa sunuluyor. Ama baktığınızda ithal kumaş kalite olarak yerli kumaşı geçmiş durumda. Hal böyle olunca da esnaflarımız kaliteli ürünü tercih ediyor. Bu bana göre sıkıntı teşkil ediyor. İnşallah yerli kumaş üreten firmalarımız kalitesini arttırır ve en azından ithal ürün kullanımının da önüne geçmiş oluruz”

SEKTÖREL DEĞERLENDİRME

Kumaş sektörü ile ilgili değerlendirmelerde de bulunan Karduz, açıklamalarını şu ifadelerle sonlandırdı:

“Sektörümüz her biraz daha durağan bir dönemin içinde. Ben her zaman şunu söylüyorum; ben hiç kazanamıyorum diyen bir esnaf varsa bilin ki yalan söylüyor. Sektörümüzde çok şükür çorba kaynamaya devam ediyor. Daha iyi günlerimizde oldu. Rabbim bu günlerimizi de aratmasın diyorum. Dediğim gibi biraz daha durağan bir dönemden geçiyoruz. Sadece bizim sektörümüz ile ilgili bir şey değil. Genel anlamda böyle”

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.