Mobilyacıların 2021 yılı ihracat hedefi; 700 milyon dolar

İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yavuz Uğurdağ, mobilya sektörü olarak ihracat hedefi ile çalışmaların sürdüğünü ve 2021 yılı hedeflerinin 700 milyon dolar olduğunu ifade etti.

Yayınlama: 23.12.2020
544
A+
A-

Pandemi nedeni ile Mart, Nisan ve Mayıs aylarındaki sıkıntılı sürecin ardından mobilya sektöründeki ihracat artışı devam ediyor. Haziran ayı itibariyle ihracat rakamları sürekli ivme kazanarak devam ederken, İTSO Başkanı Yavuz Uğurdağ, 2020 yılında ihracatta düşüş yaşamayacaklarını belirtti.

 

Uğurdağ, 2021 yılında pandemi nedeni ile ciddi sıkıntıların yaşanmaması durumunda 700 milyon dolar ihracat gerçekleştirebileceklerini belirtti.






 

‘2019 YILININ VERİLERİNİN ÜZERİNDE BİR İHRACAT BEKLİYORUZ’

2020 Yılındaki mobilya ihracatı ile yılı kayıpsız kapatacaklarını ve 2020 ihracat rakamlarının bir önceki yıla göre artış gösterdiğini belirten Uğurdağ, AA muhabirine açıklamalarda bulunarak şu ifadeleri kullandı:

 

“Öncelikle 2020 yılı tüm sektörler açısından zorlu bir yıl olarak geçti ancak özellikle Mart, Nisan ve Mayıs aylarındaki sıkıntılı süreçten sonra Haziran ayından itibaren Allah’a çok şükür başta mobilya sektörü olmak üzere Kasım ayına kadar çok ciddi bir şekilde ihracat odaklı çalışmaya devam ettik. Mobilya sektörümüz İnegöl özelinde değerlendirme yaptığımızda çok şükür 2019 yılının verilerinin üzerinde bir ihracat bekliyoruz. Pandemi sürecindeki sıkıntılarımızı eksi 46’lara düşen ihracatımızı, sene sonu itibari ile inşallah artı pozisyona döndürecek diye ümit ediyoruz. Rakamlarımız da onu gösteriyor zaten. Başta yakın coğrafya olmak üzere tüm dünyaya ihracat yapan mobilya sektörü, inşallah 2020 yılını da kayıpsız kapatacak diye ümit ediyoruz”

 

2021 HEDEFİ; 700 MİLYON DOLAR

Mobilya ihracatında 2020 yılındaki rakamların 600-650 milyon dolar aralığında olacağını ifade eden Uğurdağ, 2021 hedeflerinin ise 700 milyon dolar olduğunu söyledi. Uğurdağ, konuşmalarını şu ifadelerle sonlandırdı:

 

“Çok ciddi bir ivme kazandık son aylarda. 2021 yılında pandemi sürecinde çok olumsuz şartlarla karşılaşmadığımız takdirde mobilya sektörümüz yine tüm sektörlerin önünde artı ve pozitif yönde gelişme gösterecek diye ümit ediyoruz. Tüm çalışmalarımız, yatırımlarımız ve ihracat programımız bu yönde olacak. İnşallah pandemi süreci devam etmez, en kısa sürede sona erer ama biz her zaman canlı, heyecanlı ve dinamik bir sektör olarak 2021 yılında da artı ve pozitif yönde değerlendirme ile kalacağımızı düşünüyoruz. İnegöl mobilyası açısından düşündüğümüzde, bu sene itibari ile 600-650 milyon dolar seviyesinde ihracatımızı gerçekleştiririz diye düşünüyoruz. 2021 Yılında da bu rakamı yine yüzde 10 gibi artırırsak, mobilya sektöründe İnegöl özelinde ihracatımız, pandemide de çok ciddi sıkıntılar yaşamazsak 700 milyon doları aşar. Buda yüzde 10 gibi bir büyüme gerçekleştirmiş olur. İnşallah bunu yakalarız”

 

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş