NöBETÇi NOTERE AKIN ETTİLER

Adalet Bakanlığınca, illerde uygulanan nöbetçi noterliğin kapsamının genişletilmesiyle aralarında turizm merkezlerinin de bulunduğu 12 ilçede noterlerin hafta sonları açık kalacağı açıklanmıştı. 12 İlçeden biri olan Bursa’nın İnegöl ilçesinde nöbetçi noterler tıklım tıklım doldu.

Yayınlama: 12.05.2019
940
A+
A-

Adalet Bakanlığı ile Türkiye Noterler Birliğinin yaptığı çalışma sonrasında, 81 ilde noterliklerin nöbetçi olarak hafta sonu mesai yapmasına yönelik uygulama 6 Nisan’da başladı.

 

Bakanlık, gösterilen ilgiyi de dikkate alarak, uygulamanın kapsamının genişletilmesini kararlaştırdı. Bu kapsamda, noter sayısının fazla olduğu, ticari işlemlerin yoğun gerçekleştiği, turizm merkezi konumundaki ilçelerde nöbetçi noterlik uygulamasının başlatılması değerlendirildi. Yapılan çalışmayla vatandaşların iş ve işlemlerini hafta sonları da gerçekleştirebilmeleri amacıyla 12 ilçede nöbetçi noterlik uygulamasına geçilmesi kararı alındı.






 

Bursa’nın İnegöl ilçesinde de hafta sonu 10.00-16.00 saatleri arasında nöbetçi noterler hizmet verdi. Nöbetçi noterler tıklım tıklım dolarken, satış için notere gelen Enes Bulman isimli vatandaş, nöbetçi noter uygulamasının yerinde bir karar olduğunu açıkladı.

 

Bulman konu ile ilgili açıklamalarda bulunarak, “Hafta sonu araç aldığımızda her sıkıntı oluyordu. Pazartesi satış yaparız diye anlaşıyorduk ama Pazartesi olmadan insanlar pazarlıklardan cayıyordu. Ya da insanlar şehir dışına hafta sonu çıkarken beğendiği aracı alacağı zaman Pazartesi’ni beklemek zorunda kalıyordu. Şimdi ise bu ortadan kalkmış oldu” dedi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş