Memleket Partisi’nden İnegöl’e ‘Engelli ve Çevre Dostu Camii’ projesi

Yayınlama: 13.03.2024
66
A+
A-

Memleket Partisi İnegöl Belediye Başkan Adayı Yasemin Soydan, ‘Engelli ve Çevre Dostu Camii’ projesi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Soydan, şu ifadeleri kullandı:

“Barış ve hoşgörü ayı Ramazan ayının hayırlara vesilesi olması dileğiyle bugünlerde cemaati yoğunlaşan ibadethanemiz camilere  özel projemiz; ‘Engelli ve Çevre Dostu Camii’ Toplumumuzun hem engelli ve yaşlı bireylerinin ibadet mekânlarına erişimini kolaylaştırmayı hem de camilerimizin en yüklü gideri elektrik faturasını en aza indirecek yenilikleri hayata geçirmeyi hedefliyor.






İbadet, her bireyin en temel hakkıdır ve bu hak, hiçbir engel tanımadan herkes için eşit olmalıdır. Maalesef, kentimizdeki bazı camilerimiz yüksek merdivenleri sebebiyle engelli ve yaşlı vatandaşlarımız için ulaşılması güç hale geliyor. Kendi imkânları ile düşünülmüş Mevlana Camisi örneğinde olduğu gibi camilerimize yürüyen merdivenler ve asansörler ekleyerek, herkesin kolayca ibadet edebileceği bir ortam sağlamayı amaçlıyoruz.

Ancak, sadece erişilebilirlikle kalmıyoruz. Çevre dostu camii anlayışıyla, yenilenebilir enerji kaynaklarını kullanmaya başlayarak, camilerimizin elektrik ihtiyacını güneş panelleri gibi sürdürülebilir teknolojilerle karşılamayı hedefliyoruz. Bu sayede, camilerimizin ticarethane olarak geçen elektrik faturası nedeniyle elektrik maliyetlerini düşürecek.

Ayrıca geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanımızın Ayasofya cami hakkında dikkat çektiği üzere Selahattin cami olan Tarihi İshakpaşa camimize güvenlik ve temizlik desteği de vereceğiz.

Bu projelerimiz, sadece İnegöl’ümüz için değil, tüm ülke için örnek teşkil edecek bir adımdır”

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş