Öğrenciler İnegöl’ü anlattı

Türkiye’nin dört bir yanından İnegöl’e gelerek üniversite eğitimi almaya başlayan öğrenciler, İnegöl’ün avantajlı yanlarının yanı sıra dezavantajlarını üçüncü bir göz olarak aktardılar.

Yayınlama: 05.10.2018
839
A+
A-

İnegöl’e ilk kez gelen öğrenciler, İnegöllülerin İnegöl ile alakalı önyargılarını yıkmalarını, pozitif yaklaşmalarını isterken, ikinci, üçüncü veya dördüncü sınıfta okuyan öğrenciler ise İnegöl’e alıştıklarını, ekonomik bir ilçe olduğunu, fakat kültürel anlamda  gelişmesinin gerektiğini ifade ettiler.

 

SIKINTI YAŞIYORDUK






Sinop’tan İnegöl’e gelen 2. sınıf öğrencisi Kader Demirel, “2. yılım İnegöl’de Geçen sene Bursa’ya gitme noktasında çok zorlanıyorduk. Çok düşündük kaybolur muyuz diye. İlk gelen öğrencilerin okul kapsamında Bursa’ya öğrenci nasıl gider anlatılmalı. Burada ki öğrenciler kampüsü tanımalı. Orada ki kütüphaneden,seminerlerden buranın öğrencileri de yararlanabilmeli. Daha sonra güvenlik diyeyim. İlk geldiğimiz sene araçlar hep buralarda dönüyordu. Büyükler kısa süreli demişlerdi ama çok rahatsız bir durumdu bu. Bu konuda rahatlatıcı bir durum olsa iyi olur. KYK önünde güvenlik önlemleri alınıyor ama yeterli değil. Geçen sene kendimi geliştirmek adına keman kursuna gitmiştim. Gidip,gelirken sıkıntı yaşıyorduk ama sonraları arabalarda gelen laf atam olaylarına maruz kaldık” dedi.

 

AKTİVİTELER OLMUYOR

Azerbaycan’dan gelen Dilan Ramiz, “Her hoca kitap istiyor ve biz bunları İnegöl’den temin edemiyoruz,zor oluyor. Toplu kitap alımı olursa iyi olur. 2 yıldır Türkiye’deyim. İnegöl’e alıştım, ailemle Türkiye’ye taşındık. Okulu da seviyoruz ama bazen sıkıntılar çıkıyor. Küçük yer olduğu için aktiviteler olmuyor. Bursa Kampüs’te ki seminerler bize bildirilirse iyi olur” şeklinde konuştu.

 

OLACAKSA BİR AN ÖNCE OLSUN

Öğrenci Konsey Başkanı Mustafa Sancar,  “Geldiğiniz için teşekkür ederiz, dertlerimize ses oluyorsunuz. Fakültede 4. yılım bitti. İlk geldiğimiz zaman çevremiz harabe şeklindeydi, sizin gelmeniz ile birlikte,desteklerinizle okulumuz güzel bir hal almaya başladı. Çevremizden başladı, KYK yolu,sorunları,ışıkları çözüldü. Ama takdir edersiniz ki 10 yılımızı doldurmadık yeni bir üniversiteyiz. Bir çok eksiğimiz var. Dışarıda kalması itibari ile geceleri ıssızlaşmalar,kız arkadaşlarımızın ciddi sorunları baş göstermekte. Üniversite öğrencileri adına çalışma anlamında çok geniş bir yer. Arkadaşlarımız istediği zaman çalışabiliyor. Yine de İnegöl halkının bakış açısı değişmiş durumda değil. İngilizce kursu için görüştüğümüzde burada fakülte olduğunu bilmeyen %50 var. Sadece MYO olarak biliniyor burası. Ulaşım problemimiz var. Bursa’nın bir ilçesiyiz ve ulaşım özel firmalar tarafından sağlanıyor. Dekanımı bu konuları ile ilgili yazılar yazmıştı ancak şuan o yok. Şuan rektörümüz bize bakıyor aslında biraz da sahipsiz gibiyiz. Ulaşım yetersiz. Merkez kampüsten gerekli destekler yapılmıyordu.Üniversite dedikoduları biraz azaldı.  Bir şey olacaksa bir an önce olsun.Söylentiler öğrencilerin zararına işliyor. Çevre düzenlemelerini yine İnegöllü iş adamları yaptı” diye konuştu.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş