ÖĞRENCİLER UYGULAMALI EĞİTİM GÖRÜYOR

İnegöl Yeniceköy Mahallesi’nde bulunan Ömer Osman Çağlayan Ortaokulu’nda öğretmenler ve öğrenciler tarafından “Botanik Bahçe” projesi hayata geçirildi.

Yayınlama: 25.06.2019
495
A+
A-

Yaklaşık 40’ın üzerinde bitki çeşidinin yaşatıldığı Botanik Bahçe’de, öğrenciler Fen ve Teknoloji Dersi kapsamında uygulamalı eğitim görüyor. Konuyla alakalı açıklama yapan okul müdürü Hayrettin Doğan, “Bu proje kapsamında öğrencilerimiz sorumluluk bilinçlerini artırdılar. Burada öğrenciler kendi tohumunu besliyor ve suluyor. Bu da onların hayata daha olumlu bakmalarını sağlıyor “ dedi.

40’IN ÜZERİNDE BİTKİ ÇEŞİDİ VAR
Ömer Osman Çağlayan Ortaokulu Müdürü Hayrettin Doğan, Botanik Bahçe Projesi’nin değişik bir projeye imza atmak için çıkılan yolun sonucunda oluştuğunu belirterek, “2018- 2019 eğitim öğretim yılında çocuklarımızın toprakla, bitkiyle, canlılarla ilgilenmesi ve kendilerindeki enerjiyi kolaylıkla atabilmesi için depo olarak kullandığımız bir sınıfımızı botanik bahçesi haline çevirdik. Botanik bahçemizde 40’ın üzerinde bitki çeşidi var. Fen ve Teknoloji Dersi kapsamında öğrencilerimizi bu alana indirerek bitkiyle, canlıyla, bitkinin yetişme evresiyle birebir ilgilendirmek istedik ve bu projeyi gerçekleştirdik” şeklinde konuştu.

ÖĞRENCİLER SORUMLULUK BİLİNÇLERİNİ ARTIRDILAR
Hayrettin Doğan sözlerine şu şekilde devam etti; “ Bu proje Milli Eğitim Bakanlığımızın da önemsediği bir projeydi. Bizler de Fen ve Teknoloji Dersi’ni bu projeyle yaparak, yaşatarak öğrencilerimize uygulamalı göstererek hayata geçirmeyi amaç edindik. Bu konuda velilerimiz ve öğrencilerimiz bize büyük destek gösterdiler. Bu proje kapsamında öğrencilerimiz sorumluluk bilinçlerini artırdılar. Burada öğrenciler kendi tohumunu besliyor ve suluyor. Bu da onların hayata daha olumlu bakmalarını sağlıyor”






HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş