Öğrencilerden Şehitliğe vefa ziyareti

Nene Hatun Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, bu ay Değerler Eğitimi kapsamında ‘Vatan Sevgisi’ konusu işledi. Öğrenciler bu kapsamda bir grup öğretmenleri ile beraber İnegöl İlçe Şehitliği’ni ziyaret ederek dualarda bulundu.

Yayınlama: 10.03.2018
777
A+
A-

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan okul öğretmenlerinden Mine Atıcı, “Neden değerler eğitimine gereksinim duyuyoruz? Tüm insanlık için geçerli olan evrensel değerleri öğrencilerimize benimsetmek, toplumdaki ahlaki ve sosyal yozlaşma sonucu kaybolan değerlere sahip çıkılmasını sağlamak, bilgi toplumunun gereksinimleri doğrultusunda kendisiyle barışık, değerleri olan, ilkeli bireyler yetişmesine katkıda bulunmak, ortak ahlâk arayışında, ortak değerler sisteminin oluşmasına katkıda bulunmak. Bu amaçlar doğrultusunda okulumuzda her ay bir değeri alarak öğrencilerimize tüm değerleri benimsetmeyi  planlıyoruz”

 

NENE HATUN DA VATANSEVERLİK DEĞERİ ÇALIŞMALARI BAŞLADI






“Değerler eğitimi kapsamında Mart ayının konusu olan ‘Vatanseverlik’ okulumuzda çeşitli etkinliklerle işlenmeye başladı. Okulumuz tüm sınıf  ve  atölye kapıları,  ‘Vatan Sevgisi’ konulu Türk ve dünya liderlerinin resimleri ve vatan sevgisini anlatan özlü sözleri ile giydirildi. Ayrıca  okulun değişik  katlarında ‘Vatanseverlik’ konulu panolar oluşturuldu”

 

ŞEHİTLERİMİZE VEFA ZİYARETİ

“Değerler Eğitimi kapsamında Mart Ayı ‘Vatan Sevgisi’ değeri bütün okullarda olduğu gibi bizim okulumuzda da işlenmektedir. Okulumuz öğrencilerimize ‘Vatan Sevgisi’ değerini benimsetmek için ilçemizde bulunan İnegöl Şehitliği’ne ziyaret düzenlemiştir. Ziyarete bir grup öğretmen ve öğrencilerimiz katılmıştır.  Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Mahmut’un Macit Kur’an-ı Kerim tilaveti sonrası öğrencilerimizle birlikte toplu olarak dua edilmiştir. Bu vatan için canlarını hiçe sayan Şehitlerimizin ruhları şad, mekanları cennet olsun.  Allah yolunda canını feda eden bir Müslüman’a şehit denir. Şehitlik, İslâm da en büyük mertebedir. Şehitlerin Allah katında kadir ve kıymetleri pek yüce olmakla birlikte, âhirette en büyük rütbenin peygamberlikten sonra şehitlik olduğu belirtilmiştir. Bunun içindir ki, şehitlerin bütün günah ve kusurları Allah tarafından affedilmektedir. Zira Müslümanları, düşmanlarına üstün kılan en mühim esaslardan biri; ‘Ölürsem şehidim, kalırsam gazi’ inancıdır” dedi.

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş