OKYANUS KOLEJİ DOĞUBAYAZITLI ÖĞRENCİLERİ AĞIRLADI

Özel İnegöl Okyanus Koleji, “İki Şehir Tek Yürek” sloganıyla Doğubayazıt’tan yola çıkarak İnegöl’e gelen lise öğrencilerini ağırladı.

Yayınlama: 15.03.2017
865
A+
A-

İnegöl Belediyesi önderliğinde  Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesinden İnegöl’e gelen 27 öğrenci ve 4 öğretmen, Okyanus koleji tarafından ağırlandı.

 

Okul Müdürleri Mehmet Baştürk ve Erdoğan Kızmaz’ın rehberliğinde okulu gezen öğrenciler, Okyanus Koleji öğrencileri ile tanıştı. Daha sonra ise konferans salonundaki programa katıldılar.






 

Programda açıklamalarda bulunan Anadolu Lisesi Müdürü Mehmet Baştürk; “Okulumuza, İnegöl’ümüze hoş geldiniz. Sizleri okulumuzda görmek kısa sürede olsa sizlerle beraber zaman geçirmek, bizim için mutluluk kaynağı olmuştur. Bizim için İnegöl’ün bir karış toprağı ne kadar önemli ve değerli ise Doğubayazıt’ın da toprağı aynı derecede önemli ve değerlidir. 80 milyon ülkemizin çeşitli bölgelerinde yaşamaktadır. Nasıl ki bir bahçede çok çeşit çiçek varsa, ülkemizin 80 milyonu da çok çeşitli çiçek bahçesi gibidir. Hepsinin ayrı ayrı değeri  vardır. Güzel ülkemizde  çeşitli etnik gruplar vardır. İnegöl’ümüz adeta küçük bir Türkiye çekirdeğini oluşturmaktadır. 81 ilden, Kafkaslardan, Balkanlardan ve Rumeliden göç edip gelen insan topluluğudur. Rengarenk çiçeklerden oluşmaktadır. Birbirimize kaynaşmışız, komşu olmuşuz, dost olmuşuz, kardeş olmuşuz, birbirimize kız verip kız almışız. Biz biriz, bütünüz. Bizi parçalamak isteyenlere fırsat vermemeliyiz. Farklı bölgelerde yaşıyor olabiliriz, farklı siyasi tercihlerimiz olabilir ama bizim olmazsa olmazlarımız vardır. Biz bir milletiz, bir devletiz, bir bayrağımız var, ezanımız var, İstiklal Marşımız var, Cumhuriyetimiz var, vatanımız parçalanmaz bir bütündür. Bunlarda hiçbirimizin taviz vermesi beklenemez. Daha önceki yıllarda da 23 Nisan Bayramlarında doğu ve güneydoğu illerimizden öğrencileri misafir ettik, unutulmaz dostluklar kuruldu. Bugün de bunu bir daha yaşamanın mutluluğunu birlikte yaşıyoruz. İlçe Belediye Başkanımız Doğubayazıt Belediyesi çalışmaları için görevlendirildi. Başkanımızın tecrübelerinden mutlaka faydalanınız. Çok kısa bir zamanda Doğubayazıt farklı bir şehir olacaktır. Kaymakamınız daha önce İnegöl’de çalıştı. O da gayretli çalışmakta. İki heyecanlı ve enerji dolu insan yan yana gelince, mutlaka unutulmaz eserler kazandıracaklar Doğubayazıt’a. İkisi de bu ülkenin değerli evlatlarıdır. Onlara sahip çıkınız, destekleyiniz. Göreceksiniz, kısa bir zamanda daha güzel ve huzurlu bir Doğubayazıt meydana gelecektir. Siz bugün öğrenci olarak buradasınız. 5-10 Yıl sonra sizi İnegöl’ümüze öğretmen, doktor veya hakim olarak atanarak gelmenizi bekliyoruz. Doğubayazıt’a döndüğünüzde bizden, Okyanus Kolej’inden herkese selam ve muhabbetlerimizi götürünüz. Hayırlı yolculuklar” dedi.

 

Program sonrasın da öğrenciler Okyanus Koleji yemekhanesinde öğle yemeğini yediler ve son olarak Okyanus Koleji’nin öğrencilere takdim ettiği küçük hediyelerle gezi sonlandı.

 

HABER: SERHAT ÇİÇEK 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş