İnegöllü öğretmen 1. oldu

İnegöl’de Turgut Alp Anadolu Lisesi’nde Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenliğini icra eden Ensar Kılıç, Türk Dil Kurumu’nun düzenlediği yarışmada birinci oldu.

Yayınlama: 08.03.2018
650
A+
A-

 “Dilimiz Kimliğimizdir” etkinliğini sanatın gücüyle daha verimli kılmak ve geniş kitlelere yaymak; Türk dilinin son yüzyılda geçirdiği değişimler sebebiyle yaşanan kimi olumsuzluklara kamuoyunun dikkatini çekmek ve bu konuda farkındalık yaratmak; özellikle yeni kuşakların doğru Türkçe ile iletişim kurmalarını teşvik etmek amaçlarıyla Türk Dil Kurumu ve Milli Eğitim Bakanlığı iş birliğiyle “Dilimiz Kimliğimizdir –  Makale Yarışması” düzenlendi

 

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı özel ve resmi kurumlarda öğretmenlik yapan katılabildiği yarışmada İlçemiz Turgut Alp Anadolu Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Ensar Kılıç Bursa birincisi oldu.






“Küreselleşmenin Türkçe Üzerindeki Bozucu Etkileri” adlı makalesiyle Bursa birincisi olan ve 3000 TL para ödülü kazanan Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Ensar Kılıç, Türkiye çapındaki illerde derece alan eserler arasında değerlendirmeye alındı.

 

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, “Öğretmenlerimizi bu tür etkinliklerde yer almalarını destekliyoruz, teşvik ediyoruz, bu tür yarışmaları önemsiyoruz. Öğretmenimizi , okul müdürümüzle beraber bugün misafir ediyoruz. Öğretmenimizi bizler de Başarı Belgesi ile ödüllendirdik. Belgesini de teslim ediyoruz. Ayrıca Türk Dil Kurumu tarafından öğretmenimize gönderilen kitaplarını da kendisine takdim ediyoruz. Okulumuzu, İlçemizi ve İlimizi Türkiye’de adını duyuran bu kıymetli öğretmenimizi kutluyorum. Günümüzde teknolojinin ilerlediği zamanımızda en büyük tahribatı dilimizle beraber toplum yapımız görmektedir. Ulu çınarımız olan dilimize hepimizin sahip çıkması gerekiyor. Dilimizi korumak için Türkçe kelimeleri kullanmamız ve özendirmemiz gerekiyor” dedi.

 

Ensar Kılıç ise, “Bir Edebiyat öğretmeni olarak Türk Dilinin bizim için taşıdığı anlamı önemsiyor, Türk Dilinin gelişimi için her türlü çalışmanın içerisinde yer almayı bir görev biliyorum. Bu amaçla Türk Dil Kurumu’nun düzenlediği bu yarışma bizim için Türk Diline küçükte olsa bir katkı sunabileceğimiz önemli bir fırsattı. Yarışma sayesinde Türk Dilinin gelişimi konusundaki görüşlerimize yetkili mercilerle paylaşma fırsatını yakaladık. Bu açıdan kaleme aldığım eser ile konu hakkındaki düşüncelerimi aktararak dilimiz için üzerime düşen sorumluluğu büyük bir zevkle kaleme döktüm. Tabi ki Türkçenin değeri ve bizim için ihtiva ettiği anlam kelimelerle ifade edilemeyecek kadar büyüktür. Bizim yaptığımız yolda olmak, öğrencilerimize bu konuda örnek olmayı amaçlamaktır” dedi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş