ÖRGÜ EĞİTİMİ İÇİN DEMO SINIF OLUŞTURULACAK

Geçtiğimiz gün Gazipaşa Ortaokulu’nda çeşitli açılışlar gerçekleştiren AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, Gazipaşa Ortaokulu’nda hem erkek hem de kız öğrencilere yönelik olarak el işi örgü eğitimi verilecek demo sınıfın oluşturulacağını söyledi.

Yayınlama: 07.06.2017
645
A+
A-

Konu ile ilgili konuşan AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, “Çocuklara örgü eğitimi verilecek şişleri ve ipleri İlhan abi ücretsiz verecek. Hocalarımız burada çocuklarımıza kız ve erkek el işi örgü eğitimi ile alakalı onların zihinlerini yine üretmeye yönelik, düşünmeye yönelik, araştırmaya yönelik geliştirmesi ile ilgili sınıfı burada oluşturacağız. Destekte İlhan Sarı Beyden gelecek.Ben kendisine buradan teşekkür ediyorum. Önümüzdeki yılın burada el sanatları sınıfı olacak.”

 

 “Erkek ve kız öğrencilere yönelik bir sınıf olacak. Bu el örgüsü beyindeki zihin dalgalarını geliştiriyor. Burada maksat bizim beyindeki zihin dalgalarındaki boyutu farklılaştırmak. Çocuklarımızı düşünmeye, üretmeye itmek istiyoruz, yoksa el örgüsü ayıp bir şey değil, illa kadınlar örer diye de bir durum yok. Bu konuda ilk demo sınıfını da Gazipaşa Ortaokulunda açacağız. Bu çok önemli bir proje” dedi.






 

Projeye sponsorluk yapacak olan Demirtaş OSB Yönetim Kurulu Başkanı İlhan Sarı ise, “Bizim zamanımız da el işi dersi vardı fakat şimdi el örgüleri çocuğun zihinsel gelişiminde çocuğun kabiliyetinin gelişiminde psikologlar tarafından yapılan araştırmalar var. El örgüsü ören çocukların motor sistemi gelişiyor. Motor sistemi şöyle oluyor; düşünce sistemi ile el hayal gücü ile birleşiyor. Bunu geliştirdikçe çocuk daha üretici oluyor. Böyle olunca katma değeri yüksek ürünler ve nesiller sanayiye kazandırmış olacağız.”

 

 “Bu yöntem gelir seviyesi yüksek ülkelerde el örgüsü dersleri var. Hollanda’da ABD’de bazı eyaletlerde, İsveç’te, Norveç’te ve Danimarka’da uygulanıyor. İsveç, Norveç, Danimarka dediğimiz zaman bunlar eğitim seviyesi yüksek aynı zaman da kişilerdeki enerjiyi bu tür eğitimlerde yönlendirdiğiniz zaman çocukların kabiliyeti de gelişiyor, stresi daha düşük gençler ortaya çıkıyor” ifadelerini kullandı.

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş