Oy-der’den Kaymakam akça’ya ziyaret

Geçtiğimiz günlerde yapılan genel kurulda İnegöl Oylat Doğa Koruma Derneği (OYDER) Başkanlığına seçilen Sabri Şen, yeni yönetimiyle protokol ziyaretlerine başladı. Şen yönetimi ilk olarak Kaymakam Ali Akça’yı makamında ziyaret ederek, hayata geçirmeyi hedefledikleri projeleri açıkladı.

Yayınlama: 02.12.2017
516
A+
A-

Ziyarette konuşan OYDER Başkanı Sabri Şen, Derneğin 2013 yılında kurulduğunu söyleyerek, “2015 yılında belediyemizle ağaçlandırma protokolü yapmıştık. Bu kapsamda sponsorluklar aracılığıyla ağaçlandırma programı yapmıştık. Alanyurt ile Sanayi arasındaki alanda yeşil koridor gerçekleştirildi. Ağaçlandırmayı seviyoruz. Kıyamet günü dahi olsa ağaç dikiniz hadisi var. Malum bölgemizin insanları, dedelerimiz geçimlerini ağaçtan kazanıyorlardı. Dedelerimiz kesti, biz dikiyoruz. Gönüllülük esasına dayalı çalışmalar yapıyoruz. Şuan 130 üyemiz var. Önümüzde hayata geçirmeyi hedeflediğimizi projelerimiz var. Ağaçlandırmaya gönül vermiş, doğayı korumayı hedefleyen bir derneğiz. Kış mevsiminde yaban hayvanlarını korumak amacıyla da çalışmalar yapacağız. Hayırseverlerin de desteği ile yürüyecek projelerimiz var. Gündüzlü ile Bahçekaya yolu arasında bir ağaçlandırma çalışması düşünüyoruz. 20-30 yıl sonra ağaçlardan tünel oluşmasını, görsel bir şey olmasını istiyoruz. Şehir içinde de çalışmalar yapabiliriz.” Dedi.

 

BAŞARILAR DİLİYORUM






Kaymakam Ali Akça ise, “Mevcut Oylat’ın bir değer algısı var, eğer sizin ağaçlandırma projeniz de hayata geçerse o değerin üstüne bir değer daha ilave eder. Oylat, en bir İnegöl mobilyası kadar değerli bir yer. İnsanlar farklılık arzu ettikleri yerlere giderler. Büyükşehirde yaşayanlar fırsat bulduklarında farklı yerlere kaçmak isterler. İnegöl ekonomik alandaki rüştünü ispat ederken, Turizm alanında da rüştünü ispat etme noktasında gerekli çalışmalar içerisinde. Sizler de STK’lar olarak bulunduğunuz bölgeye ilave bir değer katma noktasında bu tip çalışmalarla hafızalara kazınacak cazibe algısı yaratacak çalışmalar yapacaksınız. Sizlere başarılar diliyorum” dedi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş