Özel çocukların özel sergisi

10-16 Mayıs Engelliler Haftası etkinlikleri kapsamında, İnegöl İlköğretim Okulunda bir sergi etkinliği gerçekleştirildi. Okuldaki hafif özel eğitim ve otizm sınıfı öğrencileri tarafından bir yıl boyunca hazırlanan çalışmaların sergilendiği sergi veliler ve misafirler tarafından yoğun ilgi gördü.

Yayınlama: 14.05.2018
443
A+
A-

Sergide özel eğitim gören öğrenciler tarafından yapılan boyama çalışmalarının yanı sıra karton kesme ve yapıştırma ile hazırlanan nesneler de büyük beğeni topladı.

 

Sergi açılışında bir açıklama yapan İnegöl İlköğretim Okulu Müdürü Serkan ÇELİK, okullarında 2 hafif özel eğitim sınıfı ve 1 otizm sınıfı bulunduğunu belirterek,“Bu sınıflarda toplamda 20 öğrencimiz bulunmakta. Öğrencilerimizin 1 sene boyunca yapmış oldukları çalışmaları okulumuzun çok amaçlı salonunda velilerimizin de katılımıyla sergiliyoruz. Yaptığımız bu serginin okulumuzdaki diğer öğrenciler açısından da farkındalık oluşturması açısından çok faydalı olduğunu düşünüyorum. Özel eğitim sınıflarını çalışmalarından ötürü kutluyorum. Özel eğitim öğrencilerimizden böyle güzel çalışmalar görmek bizim için gurur verici. Öğrencilerimizi, velilerimizi ve bu sergide büyük emekleri olan öğretmenlerimizi yürekten tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.






 

Özel eğitim sınıfı öğretmenlerinden Tuğçe Akdemir ise,“Bir sene boyunca serbest etkinlik ve görsel sanatlar dersinde yaptığımız çalışmaları özenle koruduk. Bu çalışmalarımızın herkese göstermek adına 3 özel eğitim sınıfı olarak bir sergi planladık. Çocuklarımızın el emeği göz nuru etkinliklerimizi okulumuzun çok amaçlı salonunda sergiledik. Hem çocuklarımız takdir edildiler hem de biz gururlandık” dedi.

 

Özel Eğitim Sınıfı öğretmeni Meltem Çeven Şimşek ise yaptığı konuşmada,”Bu çalışmalarla hem çocuklarımızın el göz koordinasyonunu geliştirdik hem el becerilerini arttırdık hem de ortaya bir ürün çıkarmalarını sağladık. Amaç onların kendini geliştirmesi ve mutlu olmasıydı biz de bu amaca ulaştık” diye konuştu.

 

HABER:UĞUR KESEN



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş