ÖZEL ÖĞRENCİLER EĞİTİME BAŞLADI

İnegöl Halk Eğitim Merkezi tarafından, eski merkez binasında hizmet veren 23 yaş üzeri Özel Eğitim Okulu yeni eğitim-öğretim dönemine başladı.

Yayınlama: 25.09.2017
501
A+
A-

Eski halk eğitim merkezi binasında düzenlenen kursun açılış törenine Kaymakam Ali Akça, Milli eğitim Şube Müdürü Orhan Çelik, HEM Müdürü Burhanettin Özdemir, öğretmenler ile öğrenciler ve aileleri katıldı.

Saygı duruşu ve istiklal marşının ardından törenin açılış konuşmasını yapan İnegöl Halk Eğitim Müdürü Burhanettin Özdemir, “2012 yılı Haziran ayında bakanlığımız rehberlik hizmetleri genel müdürlüğü tarafından yazı gönderildi. Bu yazıda artık özel eğitim alanında ilkokul, ortaokul ve lise zorunlu olarak engelliler alanında da yapılmayacak. Zorunlu lise eğitimi bittikten sonra artık öğrenciler bu kurumlarda öğrenime devam etmeyecekler. Dolayısıyla engellilerde 23 yaşa kadar zorunlu eğitim devam edecek. 23 yaş sonrası halk eğitim kurslarına yönlendirilecek.  Halk Eğitim Müdürlüğü olarak bir program geliştirerek, 23 öğrenci 3 sınıfta toplam 6 öğretmenle Çıraklık Eğitim Merkezinde eğitim öğretime başladık. 5 yılın sonunda bugün itibariyle toplam 67 öğrencimiz, 6 tane el sanatları, 6 tane de özel eğitim öğretmeniyle birlikte eğitim vermeye devam ediyoruz. Öğrencilerimiz haftanın 5 günü evlerinden sabah alınıyor, saat 3 gibi evlerine teslim ediliyor. Aynı zamanda öğle yemekleri de karşılanıyor. Bu özelliğiyle Halk Eğitim Merkezleri arasında Bursa ve Türkiye’de tek. Eski Halk eğitim binamızda okul ortamında eğitim veriyoruz. Buradaki öğrencilerimiz zihinsel engelli. Aslında İnegöl’e baktığımız zaman ortopedik engellilerde mevcut. Bu engellilere bizim mevzuatımız evlerinde eğitim verebiliriz. Buradan evinde ortopedik engelli olan ailelere sesleniyorum; bizlere müracaat ettikleri takdirde evde eğitim imkânı sağlayabiliriz.”dedi.
Konuşmanın ardından özel öğrencilerin folklor gösterisi büyük beğeni toplarken, özel öğrenci Süleyman Bayhan Bayrak şiiriyle mest etti.








Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş