Ramazan sonrası da camilerimiz dolsun

Ramazan Ayı nedeni ile merkezde bulunan camilerin vakit namazlarında dolmasının mutluluğu yaşanırken, konuyla ilgili açıklamalarda bulunan İshakpaşa İmam Hatibi Mehmet Nuri memiş, Ramazan’da camilerin vakit namazlarında dolduğunu ve bu doluluk oranının Ramazan sonrasında da görmekten mutluluk duyacaklarını ifade etti.

Yayınlama: 19.05.2018
693
A+
A-

Konu ile  ilgili açıklamalarda bulunan Mehmet Nuri Memiş, “Ramazan Ayı ile birlikte, rahmet bereket iklimi ülkemizin her köşesinde çok güzel bir şekilde hissedilmekte. Bizim vatandaşlarımız da Ramazan-ı Şerif ayında elbette camilerimize daha yoğun bir şekilde katılım sağlamakta. Özellikle vakit namazlarımızda, İnegöl’ün hemen hemen her camisinde bu söz konusu. Camilerimiz neredeyse cemaati almamakta. Gerçekten bu bizi hem mutlu ediyor hem de memnun ediyor. Elbette ki camilerimize mutlaka her zaman gelmemiz gerekir. Allah’a ibadet etmek yılda sadece Ramazan ayında elbette değil. İnsan ömrü el verdiği müddetçe, ‘Size yazılı olan ecel, sizin başınıza gelinceye kadar’ Allah’a ibadet etmekle mükellef olduğumuzu unutmamamız gerekir” dedi.

 

“Ramazan ayında kazanmış olduğumuz bu güzel hasretleri, mutlaka Ramazan ayının ardından bir ömür boyu devam etmesi gerekir” ifadeleri ile konuşmasını sürdüren Memiş, “Ramazan–ı Şerif Ayında hayatımız için yeni bir beyaz sayfa açarak, her şeye sıfırdan başlıyormuş gibi karar vermek ve bu kararı ömrümüzün sonuna kadar devam ettirmek bizi kul yapar. Yılda sadece Ramazan ayında yapılan ameller değil, ömrün tamamında yapılan ibadet daha makbul bir ibadettir. Bu Ramazan ayında insanlar camilere gelmesin değil. Ramazan ayında sürekli camiye gelip, Ramazan dışında hiç camiye yolunun düşmemesi, cemaate devam etmemek, Kur’an ile irtibatı koparmak, veya cemaatle teravih namazı kılıp, vakit namazları kılmamak bizi oldukça samimiyetten uzak kalmamızı sağlar. Bizler samimi olarak Allah’a ibadet etmemiz gerekiyor. Bunu ömrümüzün tamamına, yılın 12 ayına, haftanın 7 gününe, günün 24 saatinde, bizden istenen vakitlerde huzurda bulunmamız gerekir” dedi.






 

Memiş son olarak şu ifadeleri kullandı: “Allah bu Ramazan vesilesi ile dünya coğrafyasında zulüm gören mazlum kardeşlerimizin yar ve yardımcısı olsun. Bizlerde onların yüzyıllarca hamiliğini yaptığımız gibi, bundan sonra da onlara himaye edecek, onları zulümden kurtaracak güç ve kudreti Allah bizlere lütfeylesin”

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş