Saadet Partisi’nden zehir zemberek açıklama

Yayınlama: 12.01.2024
70
A+
A-

Saadet Partisi İnegöl İlçe Başkan Yardımcısı Orhan Bektaş, şehrin su sorunlarına dair yaptığı açıklamada, içme suyu fiyatlarındaki fahiş zamları eleştirdi.

Bektaş, BUSKİ tarafından belirlenen fiyatlara göre yeni yılda konutlarda suyun metreküp fiyatının atık su bedeli ile birlikte 22,14 kuruş olarak belirlendiğini belirterek, 2023 yılı ocak ayından bu yana yüzde 93’lük bir zam yapıldığını ifade etti. Ayrıca, 2022 yılını da dahil ederek 2 yılda toplamda %260 oranında zam yapıldığını vurguladı.

Bektaş, suyun kalitesizliği konusuna da değindi, Uludağ’ın eteklerinde yaşayan insanların musluktan içme suyu sorunuyla karşılaştığını ve bu kalitesiz su için yüksek bedeller ödendiğini dile getirdi. Seçim dönemlerinde yapılan vaatlerin yerine getirilmediğini belirten Bektaş, altyapı çalışmalarının içme suyu kalitesini artırmadığını savundu.






Açıklamada, Hocaköy Barajı’nın temel atılmasından bu yana yaşanan sorunlar da ele alındı. Bektaş, barajın 2016 yılında temelinin atıldığını ancak hala bir sonuç alınamadığını ifade ederek, yönetimi basiretsizlikle suçladı.

İnegöl’deki doğal kaynak sularının ulusal ve uluslararası firmalara satılmasının da eleştirildiği açıklamada, yerel kaynakların şirketlere peşkeş çekilmesi ve vatandaşın kuyu suyu içmesine karşı çıkıldı. Bektaş, BUSKİ’nin zam kararlarından vazgeçmesi için çağrıda bulunarak, enflasyonun üzerindeki zamların kabul edilemez olduğunu belirtti.

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş