SADECE iNEGöL’ü DEĞiL, TüRKiYE’Yi TAYLAND’DA TEMSiL EDECEK

Milli Atlet Yunus Emre Akkuş, Dünya Dağ Koşusu Şampiyonası’na hazırlanıyor

Yayınlama: 30.08.2021
787
A+
A-

Trabzon’da Türkiye Dağ Koşusu Şampiyonası’nda Türkiye 3’üncüsü olarak Tayland’da düzenlenecek olan Dünya Dağ Koşusu Şampiyonası’nda ülkemizi temsil etme hakkı kazanan Milli Atlet Yunus Emre Akkuş, hazırlıklarını sürdürüyor.

 

Milli Atlet Yunus Emre Akkuş, 22 Ağustos’ta Trabzon’da düzenlenen ve branş olarak ilk kez yarıştığı Türkiye Dağ Koşusu Şampiyonası’nda 3’üncü olarak Milli Takım’a seçildi.






 

Branş olarak katıldığı ilk dağ yarışında derece yapan Akkuş, 11-14 Kasım tarihleri arasında Tayland’da düzenlenecek olan Dünya Dağ Koşusu Şampiyonası’nda ülkemizi temsil edecek.

 

Bu yarış için hazırlıklarını İnegöl’de sürdüren Akkuş, muhabirine açıklamalarda bulunarak, yarışta iyi bir derece elde etmek istediğini ifade etti.

 

‘Ülkemi, bayrağımı temsil edeceğim için çok gurur duyuyorum’

Türkiye’yi yurt dışında temsil edeceği için mutlu olduğunu ifade eden Akkuş, şu ifadeleri kullandı;

 

“22 Ağustos’ta Trabzon’da düzenlenen Türkiye Dağ Koşusu Şampiyonası’nda Türkiye 3’üncüsü olarak Milli Takım’a seçildim. 11-14 Kasım tarihleri arasında Tayland’da düzenlenecek olan Dünya Büyükler Dağ Koşusu ve Trial Şampiyonası’nda yarışmaya hak kazandım. Yarışa katılmak için antrenörüm ile görüştüm. O da katılmama izin verdi. Hiçbir hazırlığım yoktu, sadece denemek istedim. İlk defa katılmış olduğum yarışta Türkiye 3’üncüsü olarak yurt dışına gitmeye hak kazandım. Tayland’da düzenlenecek olan yarışta, ülkemi, bayrağımı temsil edeceğim için çok gurur duyuyorum”

 

‘farklı antrenmanlar olacak’

İlk defa dağ yarışı branşında koştuğunu belirten Akkuş, değişik antrenman şekilleri ile şampiyonaya hazırlanacağını ifade ederek;

 

“Şuan hazırlık dönemindeyim. Önümde de birkaç yarış var; Süper Lig, Avrupa Kros Seçmesi. Bu yarışları da göz önüne alarak Tayland’da gerçekleşecek olan yarışa farklı bir şekilde hazırlanacağım. Antrenörünüm verdiği antrenmanlarla güzel bir şekilde hazırlanacağım. Farklı antrenman şekilleri olacak. İlk defa katıldım ve nasıl bir parkur ve nasıl bir yarış olduğunu bilmiyordum. Dağ koşusu farklı bir koşu. Ne piste benziyor ne de farklı bir yarışa benziyor. O nedenle farklı antrenmanlar olacak. Aslında bu yarışta da milli takıma gireceğimi fazla beklemiyordum ama yurt dışında derece yaparsam bu çok büyük bir sürpriz olabilir. Çünkü çalışarak yapılmayacak, kazanılmayacak bir şey yok. Bunun da üstesinden geleceğiz inşallah”

 

‘Hedefim şuan kesinlikle 2024 Olimpiyatları’

Akkuş, hedefinin 2024 Olimpiyatları olduğunu ifade ederek; “2020 Olimpiyatları’nı çok istiyordum ama olmadı maalesef. Hedefim şuan kesinlikle 2024 Olimpiyatları. O noktada çok kararlı ve eminim.  Allah nasip ederse inşallah hazırlıklarım o noktada şuan” şeklinde konuştu.

 

Geçmişte katıldığı koşular hakkında bilgi veren Akkuş, sözlerini şu ifadelerle tamamladı:

 

“2016 yılında 2000 metre engelde İSF yarışmasında dünya 3’üncüsü oldum. Balkan 5’inciliğim, Balkan takım 4’üncülüğüm var. Portekiz’de düzenlenen Avrupa Kulüpler Şampiyonası’nda takım halinde 3’üncü olduk. Bir çok Türkiye şampiyonluklarım var. Türkiye içinde çoğu Avrupa barajlarını geçmişliğim var. Bu şekilde devam ediyorum”

 

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş