SAPKINLIK ARTTI!

Yeniden Refah Partisi İnegöl İlçe Başkanı İlhan Baykan, LGBT dernek, dayanışma gurupları ile Ankara ve İzmir Barolarının Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş ile ilgili söylem ve şikâyeti sonrasında açıklamalarda bulunarak, “Bu sapkın zihniyet maalesef son dönemlerde ülkemizde birçok alanlarda boy göstermektedir. Bunun sebebi ve dayanağı da üzülerek ifade ediyoruz ki, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki vekillerimizdir”

Yayınlama: 28.04.2020
1.232
A+
A-

Yeniden Refah Partisi İnegöl İlçe Başkanı İlhan Baykan, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’a destek vererek, her platformda desteklerini sürdüreceklerini ifade etti.

 

 






Konu ile ilgili yazılı basın açıklamasında bulunan Yeniden Refah Partisi İnegöl İlçe Başkanı İlhan Baykan, şu ifadeleri kullandı:

 

“Yeniden Refah Partisi İnegöl İlçe Başkanlığı olarak,  öncelikle küresel pandemiden dolayı içinde bulunduğumuz şu zor günlerde Ramazan ayının tüm İslam âlemi, ülkemiz ve ilçemiz için hayırlara vesile olmasını yüce Allah’tan niyaz ediyoruz. Geçtiğimiz Cuma günü Diyanet İşleri Başkanımız Prof. Dr. Ali Erbaş beyin hutbede zina ve eşcinsellik hakkındaki sözleri nedeniyle eleştiriye maruz kalmasını hayretle izliyoruz. Şehit kanıyla sulanmış mukaddes topraklarımızda Allah’ın emirlerini tebliğden daha doğal ne olabilir. Kutsal kitabımızda belirtildiği gibi; “Onlar sağırdırlar, dilsizdirler, kördürler. Artık hakka dönmezler” ilahi emirlere kulakları sağır olanlar her fırsatta Müslümanlara ve İslamiyet’e saldırmayı kendilerine vazife edinmişlerdir. Buradan da anlıyoruz ki LGBT dernek ve dayanışma guruplarının tepki göstermeleri,  içinde bulundukları vahim ve beter durumlarının kanıtıdır. Daha üzücü olansa Ankara ve İzmir Barolarının, Diyanet İşler Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın kaynağı Kur’an olan sözlerini kınamış, hukuku temsil eden bir kurum olan Ankara ve İzmir Barolarının hukuk diliyle bağdaşmaktan uzak açıklamalarında Kur’an’a İslam’a Hz. Peygambere üstü kapalı ama açıkça hakaret etmişlerdir. Açıklamayı yazanlar ahrette karşılığını bulurlar ama bu dünyada da hukuk içerisinde ceza almalı ve bu Baroların yönetimleri derhal lav edilmelidir. Ankara ve İzmir Baroları, öncelikle Diyanet İşleri Başkanlığının görev ve yetkilerini çok iyi bilmelidir.  Çünkü Diyanet İşleri Başkanlığı İslam dininin inançları, ibadet ve ahlak esasları ile ilgili işleri yürütmek, din konusunda toplumu aydınlatmak ve ibadet yerlerini yönetmek üzere Cumhurbaşkanlığına bağlı olarak kurulan ve dini alandaki kamu hizmetini vatandaşlara ulaştıran Anayasal bir kuruluştur. Bu görevini yerine getirmesinden dolayı saldırıya uğrayan Diyanet İşleri Başkanımız Prof. Dr. Ali Erbaş’a hakaret eden LGBT dernek ve dayanışma guruplarının ve onların vekilleri olan Ankara ve İzmir Barolarının bu pervasızca ve haddi aşarak yapmış oldukları basın bildirisi bizlere Kur’an-ı Kerim’in Araf Suresi 155. Ayetindeki hitabı aklımıza getiriyor; ‘İçimizden birtakım beyinsizlerin işlediği (günah) yüzünden hepimizi helâk edecek misin?’ Ahlaksızlığı, edepsizliği, sapkınlığı, haddi aşmayı, milli ve manevi değerlerimizi yok saymayı insan haklarını koruma ve sosyal hukuk devletinde yaşamanın gereği gibi göstermeye çalışmakta”

 

 

Sapkınlığın son dönemde arttığını bunun da en büyük nedeninin milletvekilleri olduğunu ifade eden Baykan, sözlerini şu ifadelerle sonlandırdı:

 

 “Bu sapkın zihniyet maalesef son dönemlerde ülkemizde birçok alanlarda boy göstermektedir. Bunun sebebi ve dayanağı da üzülerek ifade ediyoruz ki, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki vekillerimizdir.  Milletimizden gelen tepkilere rağmen imzalanan İstanbul Sözleşmesi bu güruhun en büyük dayanağı olmuştur. Bu sözleşmeyi iptal etmeyen tüm yetkilileri bir kez daha uyarıyor ve bu sözleşmeyi savunanları da aynı şekilde şiddetle ve esefle kınıyoruz. Bu vesile ile Diyanet İşler Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş beye bu konuda açıkça desteğimizi ifade ediyoruz ve her platformda hakkı haykırmaya devam etmesini temenni ediyoruz”

 

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş