Şehitler gecesi duygulandırdı

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) İnegöl Şubesi tarafından şehitler gecesi gerçekleştirildi. Liseli öğrencilerin hazırladığı program, katılanları duygulandırdı.

Yayınlama: 12.03.2018
496
A+
A-

Geçtiğimiz Cuma akşamı 5. Mevsim Kültür ve Sanat Merkezi çok amaçlı salonunda düzenlenen programa SP İlçe Başkanı Hasan Eroğlu ve yönetim kurulu üyeleri, AGD İnegöl Şube Başkanı Yakup Tokgöz  ile AGD üyeleri ve davetliler katıldı.

 

Saygı duruşu ve İstiklal marşının ardından Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda konuşan Anadolu Gençlik Derneği (AGD) İnegöl Şubesi Başkanı Yakup Tokgöz, “Liseler komisyonumuzun hazırladığı şehitleri gecemize hoş geldiniz. Anadolu Gençlik Derneği İnegöl Şubesi olarak pırıl pırıl inançlı gençler yetiştirmek için gayret ediyoruz. heyecanı olan neslini tanıyan kendi milli kimliğimizi taşıyan ahlaklı gençler yetiştirme gayretindeyiz. Nasıl bir genç istiyoruz, davet çalışması yapan, salih amel işleyen bulunduğu ortamda Müslümanca tavır takınan gençler istiyoruz. Öğrenci kardeşlerimize milli ve manevi değerlerimizi kazandırmak için eğitimler düzenliyoruz. şubat ayında İslam ülkelerinde şehit olan Müslüman liderleri anmak için bir eğitim düşünürken, öğrencilerimiz kendi içlerinde bir şehadet gecesi düzenlemek istediler. Programımızda hem ülkemizde şehit olan yiğitleri hemde ümmetimize öncülük eden yol gösteren şehit liderlerimizi hatırlamak ve anmak istedik. Başta peygamber efendimiz (SAV) olmak üzere, şehadet mektebinin örnek talebeleri ashabı kiram efendilerimize selam olsun. Filistin’de, Çeçenistan’da Bosna’da, doğu Türkistan’da ve dünyanın her yerinde şehit olan yiğitlere selam olsun. Mavi Marmara şehitlerimize, AFRİN’de Halil İbrahim kardeşimize, Bingöl’de hüseyin kardeşimize, Hakkari’de Yavuz kardeşimize, Diyarbakır’da Aykut kardeşimize ve tüm İnegöllü şehitlerimize selam olsun. Bu güzel akşamda şehidi ve şehadeti andığımız bir zamanda bizleri buluşturan rabbimize hamd ediyorum. Rabbimizin övgüyle bahsettiği onlar ölmemişlerdir, diridirler, rableri katında rızıklandırılmaktadırlar diye andığı şehitlerimizi konuştuğumuz için mutluyuz. Rabbimiz; müminlerden öyle adamlar vardır ki, Allah’a verdikleri söze sadık kaldılar, içlerinden bir kısmı verdikleri sözü yerine getirmiştir, şehit olmuştur. Bir kısmı da şehit olmayı beklemektedir. Verdikleri sözü asla değiştirmemişlerdir. Şehitlik, şehadet bir nasip işidir er kişinin, yiğitlerin nasibidir. Rabbimiz kendi davasında, kendi yolunda saf tutanları muzaffer eylesin” diye konuştu.






 

Konuşmanın ardından AGD Cerrah öğrencileri marşlar seslendirerek programa renk kattılar.

 

Öğrencilerden oluşan ekibin, Libya’daki direnişin öncüsü ve sembolü idam edilen Ömer Muhtar’ın hayatını anlatan tiyatro gösterimi duygulu anlar yaşattı. Program, şiirler ve marşlar eşliğinde sona erdi.

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş