Seralar yerle bir oldu

İnegöl’e bağlı Kıran, Çeltikçi ve Kayapınar kırsal mahallelerinde yoğun kar yağışının ardından seralarda çökme meydana geldi.

Yayınlama: 16.02.2021
493
A+
A-
 
İnegöl Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik, bölgede incelemelerde bulunarak TARSİM tespitlerinin yapıldığını ifade etti.
 
Çeltikçi Mahallesi’nde sebze üretimi gerçekleştiren Ümit İpek, yoğun kar yağışı ile birlikte seraların çöktüğünü belirterek şu ifadeleri kullandı:
 
“Karın çok yağmasından dolayı, 40-50 santim kar yağmasından dolayı seralarımız çökmüş vaziyette. 7 bin 500 m2 alanda marul ekimi yapıyoruz. Bir hafta önce bir çekim yapmıştık burada, gayet güzeldi ve bir hafta sonra bu olay başımıza geldi. Sigortamız var zaten. Artık TARSİM’in yapması gereken n eyse onu bekleyeceğiz. Havalar açılınca kendi çaremize bakacağız. Biz bir an evvel yeniden topluma kazandırmamız gerekiyor. Bugün üretim durduğu zaman herşey duruyor. Cumhurbaşkanımızın da dediği; ‘Ekilecek bir karış yeriniz kalmasın’. Bizim bunu hemen ayağa kaldırmamız gerekiyor”
 
İpek, kar yağışı nedeni ile maddi zararın 750-800 bin lira civarında olduğu söyledi.
 
İpek, kar yağışı ile birlikte büyük seraların yıkıldığını, kar yağışının sürmesi halinde bütün seraların yıkılacağını belirtti.
 
Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik ise;
 
“3 Gündür süren kar yağışından dolayı, seralarımız çökmüş durumda. Şuana kadar Kıranköy Mahallemiz, Kayapınar Mahallemizde ve bu bölgedeki seralarımızda çökme oldu. Örtülü üretime geçme olduğunu söylemiştik ama bölgemizde aşırı kar yağışından dolayı bir zarar oluyor. Bölgemizde daha önce kar yağışı nedeni çökmeler olduğu için çiftçilerimizi TARSİM’e yönlendiriyorduk. Nitekim bu bahçe de sigortalı. TARSİM’den buraya gelecekler. Önemli olan burada çiftçinin hiçbir şekilde mağdur olmadan, raporlarını en güzel şekilde tutup, bir an önce çiftçiyi, üreticiyi ayağa kaldırmak” dedi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş