SERViSLER DENETLENDi

İnegöl İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliği ekipleri ile İnegöl Jandarma Komutanlığına bağlı Trafik ekipleri, 2017-2018 eğitim ve öğretim yılı öncesi öğrenci servislerine yönelik denetim yaptı.

Yayınlama: 18.09.2017
619
A+
A-

Hikmet Şahin Kültürparkı içinde bulunan Nikah Dairesi önünde yapılan denetimler öncesinde bir açıklama yapan İnegöl Servisçiler Kooperatifi Başkanı Cengiz Küçük, “Biliyorsunuz okullar açılmak üzere. Servisler ile alakalı türlü türlü şeyler çıkıyor. Esas işleri yapan arkadaşlar, bu işi korsan yapan arkadaşların yaptıkları işler yüzünden mağdur oluyor. Bizde İnegöl’de Şoförler Odası başkanım ile birlikte okullar başlamadan önce bütün araçlarımızı kontrolden geçiriyoruz. Hem emniyetteki hem de jandarmada ki arkadaşlara kolaylıklar sağlamış olacağız.Biz kampüse yaklaşık 200 arabayla 4 bin öğrenci taşıyacağız. Köylerden gelen 80 tane aracımız var ve şehir içi araçlarımız da var. İnegöl’de yaklaşık 470 araçla servis hizmeti vereceğiz” dedi.

 

KARŞISINDA OLACAĞIZ






Daha sonra konuşan Şoförler Odası Başkanı Bahattin Korkmaz, “Biz her sene bu işi rutine koyduk. Burada bir nebzede noksanlarımızı görmüş oluyoruz. Ama gördüğümüz kadarı ile İnegöl’deki servisler Türkiye bazına baktığımızda eksiklikler konusunda çok daha duyarlılar. Bazen ufak tefek aksaklıklar olur. İnşallah yeni öğretim yılı hayırlı olur. Burada 200’den fazla aracı emniyet, jandarma ve bizim marifetimizle kontrol ediyoruz. Bizi İnegöl’de servisler olarak yaralayan, sıkıntıya sokan korsan servisler. Bu daha önce İzmir’de, İstanbul’da cereyan eden konular hep böyle servisçilere mal edildi. Servisin içinde öğrenci unutuldu, kesinlikle bunu böyle bilinsin ki o araç korsan taşımacılık yapan araçtır. Servis ve korsan taşımacılık yapanları kesinlikle ayırmamız lazım.Korsan taşımacılık yapan arkadaşlara da duyuruyorum. Okulların açıldığı tarihe kadar uygulamalar yapıldı ama maalesef bazı şeylerin önüne geçilmekte zorlanıyorsunuz. Bu korsanla alakalı mücadelemiz devam edecek. Bu arkadaşlar, bu araçlara ciddi bedeller ödüyor. Sigortalarını yaptırıyor, muayenelerini yaptırıyorlar. Bu korsan işine el atmaya çalışan arkadaşlar bilsinler ki, bu saatten sonra onların karşısında olduğumuz gibi daha fazla karşısında olacağız” ifadelerini kullandı.

 

BU İŞ BUGÜN BİLE ÇÖZÜLEBİLİR

Cerrah’ Mahallesinde ki servislerle ilgili son durum hakkında değerlendirmede bulunan Bahattin Korkmaz, “Gerekli ikazları yaptık. BURULAŞ’la görüştük. Belediye Başkanımızla görüştük. Onları bir anlaştırma, şehir içine adaptasyon konusunda bir zemine kadar getirdik. Bence bu iş istişare ile çözülecek. Pazartesi gününe kalmadan bu iş bugün bile çözülebilir. Belediye başkanımızın seminerden dönmesini bekliyoruz” dedi.

 

Konuşmaların ardından Nikah Dairesi önünde ki araçlar, İnegöl İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliği ile İlçe Jandarma Komutanlığı Trafik ekipleri tarafından denetlendi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş