Suriyeli gençler, Halk Eğitim ile meslek öğreniyor

Halk Eğitim Merkezi ve İş-Kur İnegöl Şubesi işbirliğinde açılan Mobilya Döşeme kursunda 20 Suriyeli genç meslek öğrenmeye başladı.

Yayınlama: 15.12.2017
735
A+
A-

MESLEK SAHİBİ OLACAKLAR

Halk Eğitim Merkezi merkez binasında bulunan dikiş atölyesinde başlayan kursu Halk Eğitim Merkezi Müdürü Burhanettin Özdemir ile birlikte ziyaret ederek, kursiyerlere başarılar dileyen Milli Eğitim Şube Müdürü Orhan Çelik, “İlçemizde bulunan Suriyeli göçmenlere yönelik olarak meslek edindirme kurslarımızı İş-Kur işbirliğinde gerçekleştirmekteyiz. Halk Eğitim Merkezimizdeki dikiş atölyemizde Mobilya Döşeme kursunda 20 Suriyeli genci dikişçi olarak yetiştiriyoruz. Haftanın 5 günü akşamları yapılan kursumuz toplam 352 saat sürecek. 20 Suriyeli gencimiz burada 3 ay süreyle eğitim alacaklar. Kurs sonunda alacakları belgelerle mobilya sanayimizin ihtiyaç duyduğu döşeme ve dikiş elemanı anlamında Suriyelilere bu anlamda meslek kazandırmış olacağız. Kurs boyunca kursiyerlere İş-Kur tarafından günlük 25 lira yevmiye verilmekte” dedi.

 






SANAYİDE ELEMAN İHTİYACI VAR

Mobilya sanayisinde eleman ihtiyacının olduğunu ifade eden Çelik, “Bu kursumuz istihdam garantisiz bir kurs. Ama verdiğimiz eğitim sayesinde mobilya sanayisinde kolaylıkla iş bulabilecekler. Bu alanda mobilya sanayisinde eleman ihtiyacı var. Aynı zamanda kursa gelen Suriyeli gençlerimizin de işe ihtiyacı var. Verdiğimiz kursla işverenleri ve iş arayanları bir nebze olsun bir araya getirmiş olacağız” diye konuştu.

 

İSTİHDAM GARANTİLİ KURSLARDA YETERLİ BAŞVURU ALAMADIK

Suriyelilere yönelik Halk Eğitim Merkezi bünyesinde kursların devam edeceğini belirten Orhan Çelik, “Türkçe A1 ve A2 kurslarımız devam ediyor. Suriyeli bayanlara yönelik dikiş ve giyim kurslarımız geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yılda devam edecek. İş-Kur’un bütçesi yettikçe de Suriyelilere ve diğer dezavantajlılara yönelik istihdam garantisiz kurslarımız devam edecek. İstihdam garantili kurslarda kursiyerlerin en az yüzde 50’sini işe yerleştirmek durumundayız. Aslında istihdam garantili kurslarımızı duyurduk ama yeterli başvuruyu alamadık. İstihdam garantili kurslarda İş-Kur tarafından kursiyere verilen yevmiyeler günlük 45 liraydı. Bununla ilgili duyurularımızı da yaptık. Döşeme ve ahşap doğrama anlamında açmak istediğimiz kurslara yeterli başvuru alamadığımız için açamadık” şeklinde konuştu.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş