SURİYELİ VELİLERLE KAYNAŞMA TOPLANTISI

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yürütülen Sosyal Uyum ve Gençlik Katılımı projesi kapsamında, Gençlik Merkezi ekiplerince yapılan çalışmalarla Suriyeli veliler ile kaynaşma, tanışma ve sohbet toplantısı gerçekleştirildi.

Yayınlama: 25.01.2017
1.204
A+
A-

İnegöl Gençlik Merkezi Gençlik lideri Şule Dede, Gençlik Merkezinde kültürel faaliyetler ve hasbıhal sohbetleri için  tasarlanan odada yapılan kaynaşma toplantısının güzel geçtiğini ifade etti.

 

TOPLANTI KEYİF VERDİ






Yapılan çalışma ile ilgili bilgi veren İnegöl Gençlik Merkezi Gençlik lideri Şule Dede, “Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yürütülen Sosyal Uyum ve Gençlik Katılımı projesi kapsamında Suriyeli ve diğer göçmen kardeşlerimize yönelik olarak, Bakanlığa bağlı gençlik merkezlerinde sosyal uyumu gerçekleştirmek amacıyla  sosyal, kültürel, sanatsal çalışmalar yürütüyoruz. İnegöl Gençlik Merkezi olarak bu kapsamda İnegöl’de Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, TOKİ Mehmet Akif Ersoy İlk Öğretim Okulu  ve TOKİ Necip Fazıl Kısakürek Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde Suriyeli gençlere projenin tanıtımını yaptık. Tanıtım faaliyetlerinin ardından 24 Ocak Salı günü Gençlik Merkezi bünyesinde bulunan kültürel faaliyetler ve hasbıhal sohbetleri için  tasarlanmış odada Suriyeli veliler, Türk öğretmen ve öğrenciler ile kaynaşma, tanışma ve sohbet toplantısını gerçekleştirdik. Kuran tilaveti ile başlayan programda, def çalarak ilahiler söylendi. Mutlu, keyifli ve kardeşlik içerisinde bir gün geçirmiş olduk” dedi.

 

SURİYELİ ÇOCUKLAR VE GENÇLER İÇİN YENİ PROJE

Suriyeli çocuklara ve gençlere yönelik bir faaliyeti daha hayata geçireceklerini belirten Şule Dede, sözlerini şu ifadelerle sonlandırdı: “Aynı zamanda merkezimizde her gün öğleden sonraları da gönüllü gençler esliğinde Suriyeli çocuklara ve gençlere ders takviyesi ve serbest zamanlarda oyun etkinlikleri yapılacak. Toplantıda Suriyeli çocuklar ayrıca talep ettikleri eğitimler için kayıtlar alındı. Yakin zamanda bu eğitimler de merkezimizde başlayacak”

 

TANITIMLAR SÜRECEK

İlerleyen zamanlarda kültürel geziler de bu kapsamda düzenleneceği öğrenilirken, tanıtım faaliyetlerinin diğer okullarda Gençlik Lideri Şule Dede tarafından devam edileceği bildirildi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş