DÜNYA DEVi iNEGöL’E YATIRIM YAPABiLiR

İnegöl Müteahhitler Derneği ve İnegöl Belediyesi’nin işbirliğinde, Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi yetkilileri ile gizli yürütülen ‘dev yatırım’ konusu gün yüzüne çıktı. Yaptığımız araştırmalar ile dünyanın dev kuruluşlarından olan bir firmanın ülkemize üretim fabrikası kuracağı ve bu yatırımın yapılacağı alternatif yerlerden birisinin de İnegöl olduğu öğrenildi.

Yayınlama: 15.07.2019
7.556
A+
A-

İnegöl Müteahhitler Derneği ve İnegöl Belediyesi’nin işbirliğinde, İnegöl’e dev yatırımın yapılması için çalışmalar devam ediyor. Dünyanın en çok tanınan, ismi sır gibi saklanan, Almanya ve Katar menşeli firmanın, İnegöl’e yatırım yapıp yapmayacağı ise 20 gün içerisinde netlik kazanacak.

 

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Müteahhitler Derneği Başkanı Yusuf Şehitoğlu, “İnegöl’ün adını dış dünyada duyurmak için derneğimiz ve bazı arkadaşlarımız ile birlikte, çeşitli alanlarda İnegöl’e yabancı yatırımcıları çekmek ve sektör zenginliğini arttırmak için çalışmalarımız oldu. Şahsım, İlker Tokdemir, Onur Cilo ve Bahadır Bayraktar arkadaşlarımız ile Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi ile irtibata geçip, bazı yatırımların İnegöl’e kazandırılması ve İnegöl’ün potansiyelinin dış dünyada hissedilir hale gelmesini istedik. Bu kapsamda Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi yetkilileri ile İstanbul’da görüştük. Akabinde de Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi yetkilileri İnegöl’ü ziyaret etti. İnegöl Belediye Başkanımız Alper Taban ve Belediye Başkan Yardımcımız Rıdvan Kocaağa da çalışmaların içinde bizatihi yer alarak İnegöl’e değer katacak yatırımların kazanılması konusunda ciddi emekleri var. Belediyemiz ile birlikte Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi yetkililerini İnegöl’de ağırladık. 2. Organize Sanayi Bölgesi’nde incelemelerde bulundular. Yaklaşık bin 500 dönümlük bir alanı kapsayacak, dünya devlerinden birinin fabrikasının kurulacağı ve üretimin başlanacağı bir alan lazımdı. Bu alan da İnegöl’de mevcut. Şuanda firma düşünme aşamasında. Yaklaşık 20 gün içerisinde bazı şeylerin netlik kazanabileceğini düşünüyorum. İnşallah İnegöl’e bu yatırımı kazandırırız. İnegöl’ümüzün şahlanan mobilya sektörü var. Özellikle turizm, tarih, tarım ve otomotiv sektöründe de sıçrama yapabilirsek, İnegöl kalitesini bir o kadar arttırır ve ismini uluslararası arenada da sıkça söz ettirir hale getirir. İnegöl’ümüze yabancı yatırım kazandırılması ve uluslararası fırsatlar yaratmak adına çalışmalarımız sürüyor ve sürecek” dedi. 






 

Konu ile ilgili gazetecilerin sorusuna cevap veren İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban ise, “Evet böyle bir yatırım kesin olmamakla birlikte gündemde. Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi yetkilileri biliyorsunuz geçtiğimiz günlerde İnegöl’e gelmişti. Yatırımın İnegöl’e yapılması gerçekten de ilçemiz adına güzel bir kazanım olur. Mobilya sektörümüzün dışında alternatif bir sektör de olmuş olur. Biliyorsunuz ilçemizde metrobüs üretimi de gerçekleştiriliyor. Otomotiv sektörüne yön veren bir başka firmanın, üretim adına İnegöl’ü tercih edip etmeyeceğini önümüzdeki günlerde göreceğiz. Dediğim gibi her şey şuan için bitti, bu yatırım İnegöl’de gerçekleşecek diyemiyoruz. Çünkü bu konuda firmanın tercih edebileceği farklı iller de var. Önümüzdeki süreçte daha da iyi değerlendirmeler yapabiliriz” dedi.

 

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş