İNEGÖLLÜ ÖMER’İN YAŞAM SAVAŞI

Huzur Mahallesi’nde ikamet eden Harman çiftinin 10 çocuğundan 5’i lösemi hastalığı nedeniyle hayatını kaybederken, çocuklarından biri daha aynı hastalıkla mücadele ediyor.

Yayınlama: 10.09.2020
1.074
A+
A-

Huzur Mahallesi’nde ikamet eden Biret(56) ve Emsal(51) Harman çiftinin 10 çocuğundan 5’i LÖSEMİ ve Akciğer hastalığı nedeniyle hayatını kaybetti.

 

Çiftin çocuklarından Ömer Harman’da (10) Lösemi ve Akciğer hastalığına yakalanan çift hayata tutunabilmesi için mücadele etmeye devam ediyor.






 

Baba Biret Harman, doğduğu günden beri çocuklarının yaşaması için mücadele ettiklerini belirterek, bu mücadele de devletin desteğini yakından hissettiklerini bildirdi.

 

Biret Harman yaptığı açıklamada, “Belki Allah şifa verir kurtulur. Biz elimizden ne geliyorsa hepsini çocuğun üzerinde denedik dediler. Bunun hastalığı lösemi ve akciğer yetmezliği. Bugün tarttım 19 kilo çıktı, 10 yaşında.  Eğitim durumu ile ilgili geçen kış sürekli eve öğretmen geldi ama pandemi nedeniyle o bitti. Okuma yazmayı öğrendi, çok güzel kitap okuyor. Bu 8 aylıkken hasta oldu. 8 aydan beri hala doktordayız. Şuan 11’inci seneye giriyoruz. Daha önce 5 çocuğumu kaybettim. Allah devletten razı olsun. Devlet olmasa biz yokuz. Ben çocuklarıma vasiyet ediyorum hepsi devlete teslim. Devlet bu çocuğa zaten bakıyor. Bizim beklentimiz ancak bir evdir gerek devletimiz, gerek iş adamlarımız eğer yardımcı olurlarsa seviniriz. Çocuk mama yemiyor. Mama 1750 TL. Devlet bunu sigorta ile ucuza veriyor. Ama çocuk bunu yemiyor. İlaç var, hava makinesi var onları da devletimiz karşılıyor çok şükür. Ben inşaatlarda yevmiye ile çalışıyorum.  Ömür boyu bu şekilde ilaç ve makinelere bağlı devam edecek” dedi.

 

Ömer Harman (10) ise okulunun iyi olduğu, okuma yazmayı öğrendiğini ve öğretmen olmak istediğini söyledi.

 

HABER: KADİR İNCİ



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş