Suudi Arabistan kendi firmalarına baskı yapıyor

Suudi Arabistan yönetimi tarafından Türk ürünlerin kullanılmaması için firmalara baskı yapıldığını ifade eden İnegöl Ticaret Odası Başkanı Yavıuz Uğurdağ, “Oradaki firmalarda bizim ürünlerimizi almak, kullanmak ve satmak istiyorlar açıkçası. Merkezi hükümet tarafından uygulanan saçmalık var. Ciddi oranda etkileniyoruz. Mallarımızı, ürünlerimizi sevk edemiyoruz. Gümrükte bekletiliyor ürünlerimiz” dedi.

Yayınlama: 24.10.2020
1.890
A+
A-

İTSO Başkanı Yavuz Uğurdağ, Suudi Arabistan yönetimi tarafından Türk ürünlerin kullanılmaması için korsan ambargo uygulandığını ifade etti.

 

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan İTSO Başkanı Uğurdağ, şu ifadeleri kullandı:






 

“Bunun resmi adı ambargo değil, gayri resmi adı ambargo. Uluslararası ticaret anlaşmalarına göre Suudi Arabistan’ın bizim göndermiş olduğumuz ürünleri almama gibi bir karar alamaz. Uluslararası anlaşmalar bunu engelliyor. Ama herkesin bildiği üzere Arabistan gayri resmi önlemlerle Türk mallarına ambargo koymaya çalışıyor. Biz bunu defaatle Riyad’taki hem de Ankara’daki büyükelçilerine, ticari ataşelerine bu sorunun çözümü ile alakalı mücadelemizi başlattık. Bunun yanında bakanlarımıza ulaştık. Türkiye Odalar Borsalar Birliği başta olmak üzere tüm STK’lar bu konuyla alakalı gerekli açıklamalarını yaptı. Ancak Suudi Arabistan’daki hükümetin almış olduğu saçma bir karar, korsan bir ambargo ile karşı karşıya mobilya sektörü ve tüm sektörlerimiz. Bunun yanında oradaki firmalara Türk malı alınıp satılmaması yönünde baskılar yapılıyor buda bir gerçek. Dışişleri Bakanlığımız konuyu takip ediyor. Bu sürecin çok uzun süreceği kanaatinde değilim. Bir şekilde bu işler diplomatik görüşmeleri ile pozitif yönde hallolacaktır”

 

Arabistan’da bulunan firmaların ve vatandaşların Türk ürünlerini almak ve satışını yapmak istemesine rağmen, Suud yönetiminin baskı yaptığını ifade eden Uğurdağ, sözlerini şu ifadelerle noktaladı:

 

“Arabistan pazarı bizim için önemli. Çok ciddi oranda ihracat yapmış olduğumuz bir Pazar. Aslında oradaki firmalarda bizim ürünlerimizi almak, kullanmak ve satmak istiyorlar açıkçası. Merkezi hükümet tarafından uygulanan saçmalık var. Ciddi oranda etkileniyoruz. Mallarımızı, ürünlerimizi sevk edemiyoruz. Gümrükte bekletiliyor ürünlerimiz. Çok ciddi zararlar veriliyor ürünlerimize. Bunların hepsini raporladık sunduk”

 

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş