TARIMDA 30 BİN KİŞİLİK İSTİHDAM

Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik, TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar’ın tarım istihdam rakamlarını açıklamasının ardından İnegöl’deki rakamlarla ilgili bilgilendirmelerde bulunarak, “Hayvancılığı da işin içine kattığımızda İnegöl’de ortalama 30 bin kişilik istihdam sağlanıyor. Bu bizim standart çalışan sayımızdır, dışarıdan gelen işçimiz olmuyor İnegöl’ün kendi işçisi kendisine yetiyor” dedi.

Yayınlama: 16.06.2017
719
A+
A-

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, tarımda aylık istihdam rakamlarını açıklarken bu rakamların geçtiğimiz yıla oranla artış gösterdiğini vurguladı. Bayraktar, Mart ayında Türkiye genelinde 27 milyon 489 bin olan toplam istihdamın yüzde 18,5’ini tarımın karşıladığını ifade etti.

 

KADINLARDA İŞSİZLİK ORANINI DÜŞÜRÜYOR






Şemsi Bayraktar, 2017 Mart ayında tarımda 2 milyon 868 bin erkek ve 2 milyon 218 bin kadının istihdam edildiğini bildirdi. Erkeklerin yüzde 15,1’inin, kadınların yüzde 26,1’inin tarımda çalıştığını, tarımın işsizliği önemli oranda aşağıya çektiğini vurgulayan Bayraktar, “Mart ayında tarımın kadınlarda işsizliği 4 puan düşürerek yüzde 18,3’den yüzde 14,8’e, erkeklerde 1,3 puan düşürerek yüzde 11,8’den yüzde 10,5’e, toplamda işsizliği 2 puan düşürerek yüzde 13,7’den yüzde 11,7’ye indirdiğini belirtti.

 

TZOB Genel Başkanı Bayraktar, her yıl Ocak-Şubat aylarında en düşük düzeye indiğini, Mart ayının ikinci yarısından sonra tarımda istihdamın yoğunlaştığını, hasadın ardından azalmaya başladığını vurguladı.

 

ÜLKE EKONOMİSİNE KATMA DEĞER SAĞLIYORUZ

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik ise, “İnegöl’de 7 bin 500 kişi ÇKS yaptırıyor. Bir evde 3 kişi olsa bile 22 bin 500 kişi tarımda çalışıyor demektir. Son zamanlarda Halk Eğitim Müdürlüğü, biz, Belediye ve İlçe Tarım Müdürlüğü kurslar gerçekleştiriyor. Gerek budama gerekse diğer kurslardan sertifika alan kursiyerler İnegöl’ün yanı sıra birçok bölgede de çalışmaya gidiyorlar. Hayvancılığı da işin içine kattığımızda İnegöl’de ortalama 30 bin kişilik istihdam sağlanıyor. Bu bizim standart çalışan sayımızdır, dışarıdan gelen işçimiz olmuyor. İnegöl’ün kendi işçisi kendisine yetiyor. Bunu sağlarken de katma değer sağlıyoruz. Tarımın ilçe ekonomisinde önemi çok büyük. Sadece üretmekle, 80 milyon vatandaşımızı doyurmakla, 30 milyon turisti doyurmakla kalmıyoruz aynı zamanda istihdam da sağlıyoruz” ifadelerini kullandı.

 

Çelik ayrıca ülke genelinde olduğu gibi İnegöl tarımında da yer alan kadın çalışanlarla birlikte kadınlardaki işsizlik oranlarında aşağı seviyelere çekildiğini ifade etti.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş