TOKİ 3. Etap’ta sıkıntılar bitmiyor

Yayınlama: 15.07.2024
469
A+
A-

TOKİ 3. Etap konutlarında yaşanan gecikmenin ardından, vatandaşlar daha sonra açıklanan program ile dairelerini teslim almıştı. Birçok dairede eksiklikler olmasının ardından vatandaşlar eylem kararı aldı. Hafta sonu gerçekleştirilen eylemde; yol, dairelerin tamamlanmadan teslim edilmesi, elektrik, asansör, su, okul, sağlık ocağı gibi sorunlar ele alınarak çözüm beklendiği ifade edildi.

Hafta sonu TOKİ 3. Etap sakinleri bölgede eylem gerçekleştirdi. Gerçekleştirilen eylemde, vatandaşlar sorunlarını dile getirirken, çözüm konusunda kimseye ulaşamadıklarını belirtti.

Bölgedeki sakinler adına açıklamalarda bulunan Mesut Karaduman isimli vatandaş, şu ifadeleri kullandı:






“Yol sorunumuz. Yapılmış olan yolun rampa olması nedeni ile hat safhada zorluklar yaşanmaktadır. Bu haliyle bile belediye otobüsleri ve servis araçları belirli noktalarda duruyorlar. Hatta orta nokta otobüs durağımız iptal edildi. Birçok engelli çocuklu insanımız, evlerine gitmekte zorlanıyor. Bu mevsimlerde böyle ise, kış aylarında buranın ne olacağı meçhuldür.

İkinci olarak, site sakinlerimizin dairelerinde müteahhit firma kaynaklı haddinden fazla sorunlarımız bulunmaktadır. Yetkili firmaların sorunlarımızı gidermemesi ve yetkili kişilerin telefonlara cevap vermemesi, bizleri sorunlarımız ile başbaşa bırakmaktadır. Sözde bizlere sıfır daireler verildi. Lakin bir tane sorunsuz dairemiz yoktur. Bu mağdurlardan biri olarak bizim blok bir seneye yakın şantiye çalışanları tarafından C15’te 1-2-3 numaralarda ikamet edilmiş, dairelerimiz berbat halde bizlere teslim edilmiştir.

Asansör sorunlarımız… En son bir site sakinimiz çocukları ile beraber asansörde kalmış, site yetkilileri telefonlarımıza cevap vermemiştir. En son itfaiye ekipleri gelip kurtarmıştır. Birçok blokta da asansörlerimiz çalışmamaktadır.

Elektrik sorunlarımızdan bahsetmek gerekirse birçok bloklarda koridor lambalarımız yanmamaktadır. Elektrik şarteli atıyor, gece vakti karanlığa bürünüyor. Ziller ve kapı otomatları çalışmıyor. Buna benzer birçok sıkıntı bulunmaktadır.

Su sorunlarımıza gelirsek, birçok blokta sular çok az akıyor. Mesela bir haftadır C26 ve C27 bloklarında sular yok. Çözüm için gerekli özen gösterilmelidir. Kanalizasyon giderleri bodrum katlara akmış ve sitelerimizde böceklenme ve haşereler hat safhalarda çoğalmıştır. C15’in kanalizasyonu camiye doğru akmaktadır.

Bunlar gibi birçok sorun bütün bloklarımızda mevcuttur. Okulumuz yok, sağlık ocağımız yok. Market, pazaryeri gibi sorunlarımız mevcuttur. Çevre düzenlemesinin yapılmaması nedeni ile birçok ağaç kurumuş ve hiçbir şekilde yeşil alan kalmamıştır. Bu kuruyan otlar ve kanalizasyon atıkları nedeni ile her tarafta haşereler doludur”

Öte yandan vatandaşlara destek vermek için bölgeye gelen CHP İnegöl İlçe Başkanı Zemci Şahin de vatandaşlara destek vererek sorunların çözümü için ellerinden geleni yapacaklarını belirtti.

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş