Trafik bu bölgede rahatladı

AVM Kavşağı’nda trafiğin sürekli tıkanmasının ardından Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından ‘Akıllı sinyalizasyonlu kavşak’ çalışması başlatılmıştı. ‘Akıllı sinyalizasyonlu kavşak’ çalışmalarının tamamlanmasının ardından, Belediye Başkanı Alper Taban kavşakta incelemelerde bulundu. İnceleme sırasında açıklamalarda bulunan Taban, “Yeni sistem ile trafiğin daha rahat olduğunu görüyoruz. Ben yeni sistemin İnegöl’ümüze hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

Yayınlama: 12.06.2018
699
A+
A-

İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, geçtiğimiz gün çalışmaları tamamlanan AVM kavşağında incelemede bulundu.

 

TRAFİK BU BÖLGEDE RAHATLADI






“15 Gün demiştik ama 15 günü aştı” ifadeleri ile konuşmalarına başlayan Taban, “Bursa Büyükşehir Belediyemizin başlattığı ve bitirdiği kavşak çalışması ne aşamada olduğunu görmek için yerinde gelip görmek istedim. Bir taraftan asfalt çalışmaları, bir taraftan tretuar ve kaldırım taşlarının döşenmesi, bir taraftan da akıllı sinyalizasyon işlemlerinin tamamlandığını görüyoruz. Şuan bu çalışmaların tamamlanması ile trafik bu bölgede rahatladı” dedi.

 

DRONE İLE ÇEKİMLER YAPILDI

Drone ile çekimler ve sayımların yapıldığını belirten Başkan Taban, “Bu kapsamda burada drone kameralarla burada çekimler yapıldı, ölçümler yapıldı. Bu sayımlar neticesinde sürücülerin hangi yöne, hangi yüzde ile devam ettiklerini gözlemlediler ve bunları raporlara döktüler. Burası şehrimizin önemli bir noktası. Yani burası giriş ve çıkışın yapıldığı nokta. Aynı zamanda Alanyurt istikametine bağlanan nokta. Yol genişlikleri açısından, ilave kollar kazandırılmaya çalışıldı. Ve depolama alanları açısından da akıllı sinyalizasyon ile geçiş güzergahlarında kime ne kadar yeşil ışık, kime ne kadar kırmızı ışık yakması ile ilgili arkadaşlarımız gerekli çalışmaları yaptı. İnegöl’ümüze hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

 

YAYA VE SÜRÜCÜLERDE DUYARLI OLMALI

Yapılan düzenlemenin yanı sıra yaya ve sürücülerin de duyarlı olması gerektiğini ifade eden Taban, “Bu noktada sadece yapısal düzenlemelerin yeterli olmadığını, burada yayaların ve beraberinde sürücülerin de buna destek vermesi gerektiğini ben buradan bir kez daha ifade etmek istiyorum. Kurallara riayet edilmesi, özellikle bu kavşak noktasına yakınlaşırken, sağlı noktaları görüyorsunuz serbest bırakıldı. Sinyalizasyona dahil değil. Sağa dönüşler noktasında özellikle sağ şeritten gelmesi durumunda rahatça ilerleyebilir. Kim hangi güzergaha doğru gidiyorsa, o şeritte ilerlerse, o zaman her şeyin daha da rahatlayacağına inanıyorum” şeklinde konuştu.

 

BÜYÜKŞEHİR’E TEŞEKKÜR

Taban, konuşmalarını şu ifadelerle tamamladı: “Ben Bursa Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkürlerimi sunuyorum. Beraberinde kıymetli çalışma ekibine de teşekkür ediyorum. Evet 15 gün demiştik ama bazen hedefler tutmayabiliyor. Ama bu işin durdurulması veya yavaşlatılması gibi bir şey değil. Çalışma biraz gecikti ama önemli olan çalışmanın finalinde işlevselliğini yerine getiriyor olması. Yapılan hesap ve kitapların doğru yapılıyor olması, bizim için çok daha önemli. Yeni sistem ile trafiğin daha rahat olduğunu görüyoruz. Ben yeni sistemin İnegöl’ümüze hayırlı uğurlu olmasını diliyorum”

 

AKILLI TRAFİK SİSTEMİ NEDİR?

Dinamik kavşak yönetim sistemi ile sinyalize kavşakların araç yoğunluğuna göre değişken olarak sürekli kontrol edilmesini sağlayan sistemdir. Sistemin amacı, kavşaklardaki beklemeyi azaltarak trafiği daha akıcı hale getirmek. Böyle olunca da araçlar trafikte daha az bekleyecek ve çevre kirliliği en aza indirgenecektir.

 

AKILLI TRAFİK SİSTEMİ NASIL ÇALIŞIR?

Trafik ışıklarının olduğu kavşaklara yerleştirilen dinamik kavşak yönetim sistemi sayesinde, kavşak içindeki yollarda bulunan araç yoğunluğuna göre trafik ışıkları yönetiliyor. Aracın fazla olduğu yöndeki yeşil ışık süresi daha uzun oluyor ve böylelikle trafik akışı hızlandırılıyor. Kavşağa bağlı her yön için ilgili yöndeki araçları sayabilecek şekilde birer akıllı kamera yerleştiriliyor. Kameralardan gelen veriler, düzenlenmek, canlı olarak takip edebilmek ve gerektiğinde müdahale edebilmek için tek bir merkezden yönetilebiliyor.

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş