ÜCRETSİZ BASTON ÜRETİYOR

İnegöl’e bağlı kırsal Eski Bahçekaya Mahallesi’nde yaşayan 59 yaşındaki Emin Can, herhangi bir ticari amaç gütmeden baston yaparak ücretsiz bir şekilde ihtiyaç sahiplerine gönderiyor.

Yayınlama: 25.05.2019
817
A+
A-

İnegöl’e bağlı kırsal Eski Bahçekaya Mahallesi’nde yaşayan 59 yaşındaki Emin Can, kırsal arazide hobi olarak baston yapmaya başladı. Kırsal köylerde baston ihtiyacı olan nene ve dedelere ücretsiz baston yapan Emin Can, yaptığı bastonları sadece İnegöl içine değil ülkemizin çeşitli yerlerine de gönderiyor.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan 59 yaşındaki Emin Can, arazide çalışırken boş kalmamak için hobi olarak baston yapmaya başladığını ifade ederek, “Bu bir hobi. Hobi olarak başladık. Arazide hayvan otlatıyoruz, arazide çalışıyoruz. Bu değişik meyvelerden, mesela erik, fındık, kızılcık ağacı, yani merak vardı içimde. Arazide çalışırken boşta kalmayalım diye keserim onu, buraya getirip yontarım. Köyde nenelere, dedelere, diğer köylere, buradan Manisa’ya kadar gönderdim. Bundan 15 sene önce Huzurevine kalanlara verdim. Hatta oradaki müdür dedi ki, ‘Neneler dedeler birbirine vurur’ dedi. Espri olsun diye söyledi. Hobi olarak buna başladık, ihtiyacı olanlara veriyoruz. Hususi de bu işi yapmıyorum. Ticareti amaçlı değil. Sadece arazide hayvan otlatırken, çalışırken, tarlada bahçede çalışırken bu tip merak saldık. Böyle bir hobi ile uğraşıyoruz” dedi.

Can, sözlerini şu ifadelerle tamamladı: “Herhangi bir karşılık beklemeden yapıyoruz. Neneler, camideki dedelerin hepsinde birer baston var. Kayboldu bir tane daha yok mu der, tekrar veriyorum. Bu iyilik amaçlı yapılan bir şey. Herhangi bir ticari amacı yok”






HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş