Uyuşturucu kullanımının önüne geçilmesinde ‘ANNELER’ ROL ALACAK

İnegöl’de uyuşturucu kullanımının önüne geçmek amacı ile İçişleri Bakanlığı tarafından uygulamaya alınan, ‘En İyi Narkotik Polisi; Anne’ projesi kapsamında ilçe halkına polisler tarafından bilgilendirici broşürler dağıtıldı.

Yayınlama: 22.10.2021
520
A+
A-

İçişleri Bakanlığı tarafından çocukların ve gençlerin uyuşturucu kullanımının önüne geçme konusunda anne duyarlılığından faydalanmak amacıyla uygulamaya alınan ‘En İyi Narkotik Polisi; Anne’ projesi kapsamında bilgilendirici broşürler dağıtılmaya başlandı.

 

Sani Konukoğlu Camii önünde vatandaşlara broşürler dağıtan narkotik polisleri, bilgilendirmelerde bulunarak çocuk ve gençlerin uyuşturucudan uzak tutulması konusunda ‘Anne’nin önemli rolü olduğunu ifade etti.






 

Uygulamayı ziyaret ederek konuya ilişkin açıklamalarda bulunan İnegöl İlçe Kaymakamı Eren Arslan, şu ifadeleri kullandı:

 

“Bir çocuk üzerindeki olumsuz davranışları ya da farklılıkları en iyi ilk önce fark edecek kişi annedir. Bu bilgiden yola çakarak bu proje hazırlandı ve çok etkin bir şekilde de uygulanıyor. İlçemizde de bununla ilgili görevlendirdiğimiz büromuz, arkadaşlarımız, yoğun bir çalışma yapıyorlar. Yine yapılan araştırmalarda uyuşturucu madde tüketiminin, yani kullanım alanının yüzde 47.5 gibi bir oranla çoğunlukla kendi konutları, evleri olduğu tespit edilmiş. Bu noktadan hareketle evdeki gözlemlerimiz, evdeki veriler bizim için çok önemli mücadelemizde. Bu anlamda bugün bu farkındalığı, bilinçlendirmeyi vatandaşlarımıza yönelik olarak yapıyoruz. Her zaman söylediğimiz gibi hem ülkemizde hem de ilçemizde bu illetten gençlerimizi, nesillerimizi korumak için can siperane 7 gün 24 saat demeden mücadele etmeye devam edeceğiz”

 

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş