VATANDAŞ KANDIRILMADAN ARACINI SATIN ALABiLECEK

PTT ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı arasında imzalanan protokol ile artık 2. el araçların gerçek kilometresi gizlenemeyecek. Yeni imzalanan protokol ile ilgili açıklamalarda bulunan İnegöl Oto Galebeciler Sitesi Başkanı Serhat Erezsert, “PTT tarafından sunulacak hizmetle artık araçların gerçek kilometrelerinin de öğrenilebilecek. Böylece vatandaş kandırılmadan aracını alabilecek” dedi.

Yayınlama: 20.11.2017
638
A+
A-

İnegöl Oto Galebeciler Sitesi Başkanı Serhat Erezsert, “Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığından aldığımız bilgiye göre, Bakanlık Müsteşarı Suat Hayri Aka ile PTT AŞ Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kenan Bozgeyik tarafından “Bilgi Paylaşımı Esaslarının Düzenlenmesine Dair Protokol” imzalandı.  Protokol kapsamında, araçların muayenesi sırasında sisteme girilen kilometreleri, en güvenilir ve doğru bir şekilde öğrenilebilecek.  İkinci el araç alacak vatandaşlar, kilometre ve araç muayene bilgilerini PTT AŞ tarafından geliştirilen ve HGS yüklemelerinin online yapıldığı HGS Android, HGS IOS ile bankacılık işlemlerinin yapıldığı PTTBank mobil uygulamalarından öğrenebilecek” dedi.”

 

“Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğünce PTT ile paylaşılacak verilere, kurumun mobil uygulamalarına plaka veya şase numarası girilerek 5 lira bedelle bakılabilecek” diyerek konuşmasını sürdüren Erezsert, “PTT Bank müşterisi olmayanlar ise söz konusu bilgilere, üyelik zorunluluğu olmadan HGS uygulamasından ulaşabilecek.  İkinci el araç satışlarında kilometre sıfırlanması konusunda çok sayıda mağduriyet yaşanıyor. Konuya ilişkin şikayet sayısının her geçen gün artıyor. Bazı ikinci el araç satıcılarının kilometreyi sıfırlayarak, daha düşük kilometreli aracı yüksek fiyata sattıklarını, durumun fark edilmesi üzerine açılan davalarda uzun sürüyor.  İkinci el araçlarda TRAMER sorgusuyla hasar kaydının öğrenilebiliyor. PTT tarafından sunulacak hizmetle artık araçların gerçek kilometrelerinin de öğrenilebilecek, böylece vatandaş kandırılmadan aracını alabilecek” şeklinde konuştu. 








Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş