Vatandaşlar hastaneye akın etti

İnegöl’de ani hava değişimi vatandaşları hasta etti. Havaların sık sık değişmesiyle birlikte son günlerde İnegöl´de yaşayan vatandaşlar soğuk algınlığından dolayı hastanelere akın ettiler.

Yayınlama: 24.02.2018
1.115
A+
A-

İnegöl Devlet Hastanesi Acil Servisi hastalarla doldu taştı. Mevsim değişikliğinden dolayı artan gribal enfeksiyonlar ve soğuk algınlığı artışı beraberinde hasta sayısını arttırdı.

 

Normalden daha fazla hastanın başvurduğu acil servis aynı zamanda çocuk hastalarla doldu taştı. Hastalanan çocuklarını hastaneye getiren vatandaşların yoğunluk sebebiyle uzun süre beklediği görüldü.






 

Hastaneye başvuran vatandaşların en çok ateş, halsizlik, kusma, öksürük ve burun akıntısı şikâyetiyle başvurduğu öğrenildi. Bir hafta öncesine kadar ortalama 600 kişinin başvurduğu İnegöl Devlet Hastanesi Acil Servisine önceki gün ortalama bin kişi başvurdu

 

Uzmanlar ise mevsim değişikleri sebebiyle gribal enfeksiyonların artığını belirterek, okulların açılmasıyla birlikte çocukların gribi bir birine bulaştırdığını, hasta çocuk sayısında artış gözlendiğini belirtti.

 

GRİBAL ENFEKSİYON NEDİR?

Gribal enfeksiyon (influenza) viral bir enfeksiyondur. İnsanlar genellikle “gribal enfeksiyon” terimini, grip benzeri belirtileri olan soğuk algınlığı veya mide virüsü gibi hafif hastalıkları tanımlamak için kullanmaktadır. Ancak gerçek gribal enfeksiyon bu hastalıklardan biraz farklıdır. Gribal enfeksiyon belirtileri genellikle soğuk algınlığı belirtilerinden çok daha kötü ve şiddetlidir. Gribal enfeksiyon genellikle yetişkinlerde kusma veya ishale neden olmamaktadır.

 

Çoğu gribal enfeksiyon vakası sonbaharın son günlerinde ve kış aylarında gerçekleşmektedir. Belirtiler birkaç güne kadar başlayacağından ilk günler enfeksiyona sahip olduğunuzu bilmeden başka insanlara da yayabilirsiniz. (1)

 

Gribal enfeksiyon genellikle A ve B influenza virüslerinden kaynaklanmaktadır. Gribal enfeksiyon virüsünün her yıl farklı türleri de ortaya çıkmaktadır.

 

Gribal enfeksiyon, ateş, vücut ağrıları, baş ağrısı, kuru bir öksürük ve boğaz yanması ya da boğaz ağrısı gibi belirtilere neden olmaktadır. Gribal enfeksiyon olan kişi kendisini her zamankinden daha yorgun ve daha az enerjik hissedebilmektedir. Belirtiler genellikle ilk 3-4 gün içinde en kötü halini almaktadır. Ancak, tamamen iyileşmek 1 ile 2 hafta kadar sürebilmektedir.

 

GRİBAL ENFEKSİYON NEDENLERİ

Gribal enfeksiyon neden olur? Gribal enfeksiyona A, B ve C tipi influenza virüsü neden olmaktadır. A ve B tipi grip virüsleri, mevsimsel enfeksiyon salgınlarından sorumludur. Tip A grip virüsü ördekler, tavuklar, domuzlar ve atlar da dâhil olmak üzere birçok farklı hayvanda bulunmaktadır. Tip B virüsleri ise yalnızca insanlar arasında yayılmaktadır.

 

Gribal enfeksiyon virüsleri başta kişiden kişiye, öksürük veya hapşırma yoluyla yayılmaktadır. Bazen kirli bir yüzeye dokunduktan sonra ağza veya burnu dokunan insanlar da enfekte olabilmektedir. Sağlıklı yetişkinler, belirtiler gelişmeden bir gün içinde hastalığı başkalarına bulaştırabilir ve hasta olduktan sonra yedi güne kadar bulaşıcı olmaya devam eder. Bu, kişinin hasta olduğunu bilmeden önce bile hastalığı başkalarına geçirebildiği anlamına gelir. 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş