Mobilya’da ihracat 2 milyar 800 milyon

Mobilya ihracatı ile ilgili açıklamalarda bulunan İstanbul Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Başkanı Ahmet Güleç, “Mobilya sektörüne baktığımız vakit, bu sene yılsonu hedefimiz olan 3 milyar dolan ihracatımız vardı, bu yıl Kasım ayı itibari ile 2 milyar 800 dolar yapmış olduk” dedi.

Yayınlama: 05.12.2018
771
A+
A-

nu ile ilgili açıklamalarda bulunan İstanbul Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Başkanı Ahmet Güleç, “Gerek Orman Ürünleri ve Kâğıt, gerekse Mobilya sektörümüz ilk 11 ayda çok başarılı bir grafik sergilediler. Geçen sene 5 milyar dolar olan ihracatımız, bu sene Kasım ayı itibari ile 4 milyar 550 milyon dolar olarak gerçekleşti. Geçen seneye göre %14,5 daha fazla ihracat yaparak Kasım ayını kapattık. Yılsonu ihracatımız geçen seneye kıyasla ilk 11 ayda kapatmış olduk. Mobilya sektörüne baktığımız vakit, bu sene yılsonu hedefimiz olan 3 milyar dolan ihracatımız vardı, bu yıl Kasım ayı itibari ile 2 milyar 800 dolar yapmış olduk. 2017 yılının ihracatından 100 milyon dolar fazla ihracatı ilk 11 ayda gerçekleştirmiş olduk. Öyle görünüyor ki yılsonu hedefimizi aşmış olacağız. Buda – %12 civarında bir artış olacağını gösteriyor. İhracatımız her yıl daha fazla artmış oluyor. Gerek Mobilya, gerekse Orman Ürünleri ve Kâğıt sektöründe ihracatımızı bütün kalemleri ile birlikte 2017’de yaptığımız ihracatı bu yıl ilk 11 ayda tamamlamış olduk” diye konuştu.

 

2019 BARAJ YILI






Güleç konuşmasını şöyle sürdürdü, “Mobilya sektörü Türkiye’de geleceği olan bir sektör. Mobilya sektörü istihdam dostu bir sektör. Daha fazla ihracat yapmanın yolu, daha fazla tasarım ve pazara odaklanmaktan geçiyor. 2023 hedeflerini yakalamak için 2019 yılını baraj yılı olarak ilan ediyoruz ve bir ihracat patlaması yaşanacağına inanıyoruz.”



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş