Vatandaşları rahatsız edenler ceza kesilecek

Yayınlama: 27.08.2023
853
A+
A-

İnegöl’de sokaklarda düğün ve kına gecesi cemiyetlerinde, cemiyet sahiplerinin saat 00:00’da müziği kesmeleri durumunda kabahatler kanununa göre cezai işlem uygulanacak.

İnegöl’de özellikle hafta sonları sokaklarda yapılan düğün, sünnet ve kına gecesi gibi programlarda aşırı yüksek sesle çalınan müzikler, birçok kişi rahatsız ediyor.

Emniyet ekiplerine sık sık bu konuda şikayetler gelirken, ekipler zaman zaman ilçede bulunan düğünlerde devriye atarak aşırı müzik sesine karşı düğün sahipleri uyarıyor.






ÇEVRESEL GÜRÜLTÜNÜN DENETLENMESİ VE YÖNETİMİ YÖNETMELİĞİNE İSTİNADEN MANİSA’NIN SALİHLİ İLÇESİNDE YASAKLANAN DÜĞÜNLERİNDE DÜZENLEME YAPILDI. (BEHZAT AKCAN/MANİSA-İHA)

Özellikle saat 00:00’da sonlandırılması gereken müzikli eğlenceler, daha geç saatlere kadar sürüyor. İnegöl Emniyet Müdürü Erdoğan Baydemir’in talimatıyla artık düğünlerde 00:00’dan sonra müzik çalmaya devam etmesi durumunda, cemiyet sahibi ve müzik çalan kişilere kabahatler kanuna göre cezai işlem uygulanacak.

Ekipler sokaklarda yapılan düğünlerinin 00:00’da sonlandırırken, buna uymalara hakkında işlem yapmaya başladı.

Öte yandan İnegöl’de özellikle düğünlerde hava fişek gösterileri de her geçen gün artmaya başladı. İnegöl Belediyesinin aldığı karar ile hava fişek atılması 2021 yılında yasaklanırken, o süreçte konuya ilişkin yapılan açıklamada ise şu ifadelere yer verilmişti;

‘’28.05.2019 tarih ve 88 sayılı Bursa Valiliği İl Mahalli Çevre Kurulu kararında belirtilen kişi ve yerler dışında eğlence amacıyla patlayıcı, maytap, havai fişek gibi yanıcı patlayıcı maddeler kullanmak ateşlemek gibi benzeri faaliyetler yasaklanmıştır. Alınan karar neticesinde günümüze kadar gelen süreçte yasak devam etmekte olup, bu tür piroteknik maddelerin kullanımı konusunda düğün ve organizasyon şirketlerine tebligatlarımızı belirli aralıklarda yapmaktayız. Bu kapsamda düğünler, özel günler, kutlamalar diğer etkinliklerde, şenlik ve işaretleme fişekleri (havai fişek, torpil, konfeti, sis bombası, vb) olarak adlandırılan piroteknik maddelerin kullanımı mevzuatta açıkça belirlenmiş olan kurallara göre yapılması gerekmektedir”

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş