VOLKSWAGEN’iN iL SEÇiMi NETLiK KAZANMADI iNEGöL YENiDEN üMiTLENDi

Alman otomobil devi Volkswagen’in, kuracağı yeni fabrika için Bulgaristan yerine Türkiye’yi seçmesinin ardından bir çok il ve ilçe Alman devinin kendi şehir sınırları içerisinde yatırım yapmaları için çalışmalarda bulunmuştu. İnegöl’de bu anlamda adım atarken, geçtiğimiz gün yatırımın Manisa’ya yapılacağı Alman basınına yansıdı. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Alman devi yetkilisi, Manisa iddialarını yalanladı.

Yayınlama: 29.07.2019
927
A+
A-

Türkiye’ye yapacağı yatırım için geri sayıma geçen Alman Devi, sanayiciler arasında büyük bir yarış başlattı. Sanayiciler de bu yatırımdan kazanç elde edebilmek için Almanların kararını etkilemeye çalışmaya devam ediyor. Son olarak yatırımın Manisa’ya yapılacağı yönünde yapılan haberleri Alman-Türk Ticaret ve Sanayi Odası Ankara Bürosu Müdürü Nicholas Boğaç Edizer, yalanladı.

 

MANİSA KESİN DEĞİL






Alman-Türk Ticaret ve Sanayi Odası Ankara Bürosu Müdürü Nicholas Boğaç Edizer, fabrikanın Manisa’ya kurulacağı iddiasının henüz netlik kazanmadığını, seçeneklerin değerlendirileceğini söyledi.

 

İNEGÖL TEKRAR ÜMİTLENDİ

Müteahhitler Odası Başkanı Yusuf Şehitoğlu, Volkswagen firmasının İnegöl’e yatırım yapması konusunda bir çok yetkili ile görüşmüş, İstanbul-Ankara arası görüşmeler gerçekleştirerek, İnegöl’ün otomotiv sektöründe söz sahibi olması için çalışmalarda bulunmuştu.

 

Yatırımın şehir olarak kesinlik kazanmamasının ardından İnegöl’de yeniden ümitlendi.  Fabrikanın İnegöl’e kurulması halinde en az 40 bin kişiye iş fırsatı doğması bekleniyor.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş