Yağmurlar çiftçiyi tedirgin etti

İnegöl’de son 2 gündür etkisini hissettiren yağmur çiftçiyi tedirgin etti. Hava şartları ile ilgili açıklamalarda bulunan İnegöl Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik, “Zarar olacak mı, olmayacak mı önümüzde ki günlerde belli olur” dedi.

Yayınlama: 09.05.2018
658
A+
A-

İnegöl’de yaklaşık 2 gündür etkisini hissettiren sağanak yağış şehrin bir çok bölgesinde su baskınına neden olurken, hasat dönemine yeni başlayan İnegöllü çiftçileri de tedirgin etti. Yağmurun etkili bir şekilde hissedilmesi nedeniyle çiftçiler, başta kiraz olmak üzere bir çok meyvenin zarar göreceğini düşünüyor.

 

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan İnegöl Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik,” Geçtiğimiz günlerde yoğun bir yağmur yağışı özelikle Marmara Bölgesi’nde etkisini gösterdi. Kışın hafif geçmesi, yeteri kadar yağmur ve karın yağmaması nedeniyle endişelen çiftçilerimiz, dün itibariyle bastıran yağmura hem sevindi, hem de korkuya kapıldı. İnegöl merkez ve köylerinde kirazların yetişmesi ile bastıran yağmur yağışı kirazların çatlamasına ve zarar görmesine sebep olabilir. Diğer yandan tarım alanlarımızın ve ürünlerimizin ihtiyacı olan mineraller yağmur ile karşılanabilir. Zarar olacak mı, olmayacak mı önümüzde ki günlerde belli olur. Ama korkmamak gerektiği kanaatindeyim. Allah’ın izni ile kirazlarımız ve diğer meyvelerimiz zarar görmez ve çiftçimiz bu yazı güzel geçirir” dedi.






 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş