Yanlış tedavi sonucu sakat kalan Güney Bebeğin ailesi dava açmaya hazırlanıyor

Bursa’nın İnegöl İlçesi’nde Şaban ve Dilan Karaoğul çiftinin ilk çocuğu olarak dünyaya gelen 2 yaşındaki Güney bebeğin sol bacağı, kalp rahatsızlığı teşhisi ile sevk edildiği hastandeki yanlış tedavi nedeniyle sakat kaldı. Genç çift özel hastaneye dava açmaya hazırlanırken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan yardım bekliyor.

Yayınlama: 19.01.2020
1.058
A+
A-

cuğu olarak dünyaya gelen 2 yaşındaki Güney bebeğin sol bacağı, kalp rahatsızlığı teşhisi ile sevk edildiği hastandeki yanlış tedavi nedeniyle sakat kaldı. Genç çift özel hastaneye dava açmaya hazırlanırken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan yardım bekliyor.

Bursa’nın İnegöl İlçesi’nde ikamet eden Şaban ve Dilan Karaoğul (27) çiftinin çocuğu olarak 2018 yılında dünyaya gelen Güney bebeğe doktorlar doğumun ardından kalp rahatsızlığı teşhisi koydu. Kalbinde delik olan Güney bebek İnegöl Devlet Hastanesi’nden önce Bursa’ya daha sonra ise İstanbul’da bulunan özel bir hastaneye sevk edildi.

İstanbul’daki özel hastanede tedavisini sürdüren Güney bebeğe burada yanlış tedavi uygulandı. Yanlış tedavi nedeniyle oluşan ödem, Güney bebeğin sol bacağının sakat kalmasına neden oldu.






Beslenme ve solunum yetisinide kaybeden Güney bebeğin ailesi dava açmaya hazırlanırken, genç çift 2 yılda 300 bin TL’den fazla masraf yaparken, baba Şaban Karaoğul’un çocuğunun tedavisi ile ilgilenmesi gerektiği için işsiz kaldı.

Şaban ve Dilan Karaoğul çifti mağdur olduklarını belirterek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya seslenerek, “Böyle çocukları kurtarsınlar, Cumhurbaşkanımızdan adalet, Sağlık Bakanımızdan destek bekliyoruz” dedi.

‘YEMEK YİYEMİYOR, SU İÇEMİYOR’
Konu ile ilgili gazetecilere açıklamalarda bulunan Güney bebeğin annesi Dilan Karaoğul, “Çocuğum dünyaya geldiğinde bize bir şeyi yok dediler. Doğum anında çocuğun kalbinde rahatsızlık varmış. Özel bir hastaneye sevk edildik. 2-3 ay tedavisi devam etti daha sonra normal servise çıktık. Daha sonra serumu yanlış taktıkları için çocuğun ayağı yandı ve tekrar yoğun bakıma alındı. Bu sefer çocuğu bize hiç göstermediler. 1 sene 10 ay hastanede yatıp kalktık. Daha sonra çocuğum makinelere bağlandı. Daha hala tedavisi devam edecek ve ameliyatları var. Yemek yiyemiyor, su içemiyor, konuşamıyor. Yaşıtlarından geride büyüyor. Makineler ile yatıp kalkıyor. Televizyon açıyoruz ona bile bakamıyor” dedi.

‘BÖYLE ÇOCUKLARI KURTARSINLAR’
“Bize bir şeyi yok dediler çocuk sol tarafını hissetmiyor, ayağı kısa” diyerek konuşmasını sürdüren Dilan Karaoğul, “İz bile kalmaz dediler ama ayağında kısalma var. Dışarı hiç çıkamıyoruz. Gündüzleri ben bakıyorum, geeleri eşim bakıyor. Küsme, öksürme falan olduğunda ani müdahale edilmesi gerekiyor. Bizim gibi hasta aileleri görsünler, tedavilerini üstlensinler. Bu çocuk makineler ile mi hayatını sürdürecek. Eşim şuanda evde. 2 gün işe gidiyor, 4 gün çocukla uğraşıyor. Kontrol olunca İstanbul’a gidip geliyor. 2 gün bir yerde çalıştı çocuk hortumları çıkardı eve çağırdık.Patronu, sen anca kendi işinle uğraşırsın diyerek işten çıkardı. Cumhurbaşkanımızın bizim gibi hastalarla ilgilenmesini daha çok isteriz. Böyle çocukları kurtarsınlar. Çocuğum normal arabaya binemiyor, ambulans ile gidip geliyor” şeklinde konuştu.

ADALET VE DESTEK BEKLİYORUZ
Tedavi ve medikal malzemelerin ücretleri nedeniyle evlerini sattıklarını belirten Baba Şaban Karağul, “2018 yılında çocuğum doğdu. Doğarken kalp rahatsızlığı ile doğdu. Burada tedavi olmayınca Bursa’ya sevk edildi, oradan da İstanbul’a sevk edildi. Üçüncü ayda çocuğu yanlış tedaviden dolayı ayağını yaktılar. Çocukta kalp rahatsızlığı olduğu için kaldıramadı kalbi durdu, havale geçirdi ve sol tarafında hissizlik oluştu. Ayağı diğer ayağına göre kısa kaldı. Ayağından dolayı 7 ay yoğun bakımda kaldı. Yanlış tedavi nedeniyle ayağı yanınca doktorlar bizi aradı iz bile kalmaz dediler. Yoğun bakımda görmeye gidince bize göstermediler. 7 ay çocuğumuzun ayağını görmedik. Servise çıkınca ayağını gördük. Aralık ayında taburcu edip bizi 5 cihazla eve gönderdiler. Taburcu edilmeden tedavileri üstleneceklerini söylediler. Ben dava açacağımı söyledim, onlarda eğer dava açarsanız bir iğne bile kullanırsak ücret çıkarırız dediler. 2 yıldır hastanelere gidip geliyoruz. Kendi evimizi sattık. Şuanda kendi evimizde kiracıyız. 300 bin TL’ye yakın paramız gitti, halen gidiyor. Artık altından kalkamıyoruz. Çocuğun 16 parça medikal malzemesi var. Parasız olmuyor. Cumhurbaşkanımızdan adalet, sağlık bakanımızdan da destek bekliyoruz” dedi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş