Yenice’de ‘Su’ çilesi

İnegöl’e bağlı Yeniceköy Mahallesi’nde yaşanan su kesintileri vatandaşın tepkisine neden oldu. Kurban Bayramı’ndan önce başlayan kesintiler yaklaşık 6 bin civarındaki vatandaşı olumsuz etkiledi. Vatandaşlar ellerine aldıkları bidonlarla dışarıdaki çeşmelerden su temin ediyor.

Yayınlama: 28.08.2018
858
A+
A-

Yeniceköy Mahallesi’nde Kurban Bayramı’ndan önce başlayan kesintiler halen giderilemedi. Özellik Yeniceköy 500 Evler ve 1000 Konutlar bölgesinde bulunan ve yaklaşık 6 bin kişinin yaşadığı yerde günlerdir su kesintisi var. Vatandaşlar su ihtiyaçları gidermek için evlerinden uzaklardaki parklarda ya da su akan yerlerde bidonlarla su taşımak zorunda kalıyor.

 

12 Bin kişini yaşadığı mahallede evlerin yarısında sular akarken, diğer yarısında ise vatandaşlar sularını dışarıdan temin ediyor. Kurban Bayramı’ndan önce suların kesildiğini belirten ismail Gençtük, “2016 yılından beri aynı sıkıntı, ayını türküyü söylemeye devam ediyoruz. Kurban Bayramı arefesi günü başlayan su kesintisiyle büyük sıkıntılar çekiyoruz. BUSKİ’yi aradık, belediyeyi aradık ama her hangi bir çözüm elde edemedik. Böyle ağır bir yaşantı cezaevlerinde bile yok. Su kesintisi genelde 500 konutlar, 1000 konutlar ve şafak sitesinde yaşanıyor. Bizim 500 bin konutlarda yaklaşık 3 bin kişi yaşıyor ve halen sular akmıyor” diye konuştu.






 

Gençtük, su ihtiyaçlarını aldıkları hazır sularla karşıladıklarını belirterek, “Suların ne zaman geleceği konusunda bilgimiz olmadığından dolayı evlerimizde artık su stoklamaya başladık. Havalar sıcak. Duş almak için bile hazır su kullanıyoruz. Yetkililerin artık bu sorunu çözmeleri gerekiyor. Uludağ’ın eteklerinde bulunan bir yerde susuz kalmak, gerçekten bizleri çok üzüyor” dedi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş