YENİŞEHİR’DE DENETİMLER SÜRÜYOR

Yenişehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, vatandaşlarımızın gönül rahatlığıyla alışveriş yapmalarını sağlamak amacıyla ilçe pazarında bulunan sebze, meyve ve giysi tezgahlarında denetimlerine devam ediyor.

Yayınlama: 09.12.2017
531
A+
A-

Salı günü kurulan pazardaki tezgahları denetleyen Yenişehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, kuru gıda, sebze ve meyve ile giysi ürünlerinin satışının yapıldığı pazar tezgahlarına yönelik yaptığı denetimde; ürünlerin satışına yönelik konulan fiyat etiketleri, ürün ambalajları, son kullanma tarihleri, tüketicinin rahatsız edilip edilmediği ile genel hijyen kurallarına uyulup uyulmadığını kontrol etti. Fiyat etiketlerinin konulması, konulan etiketlerinde görünür şekilde yazılması konusunda satıcılara uyarılarda bulundu.

Malların etiketlenmesine aykırı davrananlar satıştan men edildi.

Zabıta ekiplerinin uyarılarına rağmen fiyat etiketlerinde yanıltıcı rakamlar kullanarak “Malların etiketlenmesine aykırı davranan” bir pazar esnafının tezgâhı Yenişehir Belediyesi Encümen kararı ile “5957 Sayılı Sebze Ve Meyveler İle Yeterli Arz Ve Talep Derinliği Bulunan Diğer Malların Ticaretinin Düzenlenmesi Hakkında Kanun” gereğince geçici bir süre satıştan men edilerek, idari para cezası uygulandı.






Belediye Başkanı Süleyman ÇELİK, vatandaşların huzurlu ve güvenli bir şekilde alışveriş yapmalarını sağlamak adına yapılan bu kontrollerin devam edeceğini, yapılan bu çalışmalarla pazara duyulan memnuniyetin daha da artmasının amaçlandığını belirtti.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş