YOKLUKLARIN ARDINDAN GELEN TüRKiYE ŞAMPiYONLUĞU RüZGARIN OĞLU

Bursa’da düzenlenen 3 Bin Metre Engelli U23 Türkiye Şampiyonası’nda rakiplerini geride bırakan Yunus Emre Akkuş, Türkiye Şampiyonu olarak 2 hafta sonra İsveç’te yapılacak olan Bin Metre Engelli U23 Avrupa Şampiyonası’nda milli takımı temsil edecek.

Yayınlama: 26.06.2019
579
A+
A-

Bursa’nın İnegöl ilçesinde hazırlanarak 3 Bin Metre Engelli U23 Türkiye Şampiyonası’na katılan Yunus Emre Akkuş (20), yarışı 1. tamamladı. Yarışmada 9 dakika 10 saniyelik İsveç Avrupa Barajı’nı 9 dakika 04 saniye koşarak geçen Akkuş, Bin Metre Engelli U23 Avrupa Şampiyonası’nda ülkemizi temsil etme hakkı kazandı.

 

Yarışın ardından açıklamalarda bulunan genç atlet Akkuş, “Salon şampiyonasından sonra hocamla U-23 barajını hedefledik. 3 Aydır bunun üzerinde çalışıyoruz. Çok sıkı antrenmanlar yaptık. En sonunda dün yapılan U 23 Türkiye Şampiyonasında 9 dakika 10 saniyelik İsveç Avrupa Barajı’nı, 9 dakika 04 saniye koşarak geçtim ve Avrupa U23 Şampiyonası’na gitmeye hak kazandım. Bu başarıda Mehmet Çetin antrenörümün çok emekleri var. Onun sayesinde buralara geldim. Bu nedenle kendisine çok teşekkür ediyorum” dedi.






 

Dünkü yarışta Türkiye Şampiyonu olarak güzel bir yarış geçirdim, mutluyum. Daha iyi yarışlar için hazırlanıyorum şuan. Son 2 haftam kaldı. Avrupa’da elimden geleni yapacağıma inanıyorum. Bayrağımı inşallah güzel bir şekilde temsil edeceğim. İsveç’te U23 Avrupa Şampiyonası yarışım var. İnşallah istediğim gibi geçerse derece yapmak için elimizden geleni yapacağız. Onun için sıkı çalışmalar yapıyoruz. Antrenörümle hedefimiz; 9 dakikanın altı” dedi.

 

Hedefinin 2020 olimpiyatları olduğunu ifade eden Akkuş, “Hedefim 2020 Olimpiyatları. Gelecek seneye kadar zamanımız var. Eğer olmazsa, hedefimiz 2024 olimpiyatları olacak” dedi.

 

Kendisine destek veren isimlere teşekkür eden Akkuş, “Desteklerinden dolayı İnegöl Belediye Başkanımız Alper Taban’a da çok teşekkür ederim. Bir de mezun olduğum İnegöl Spor Lisesi’nde Okul Müdürü Orhan Atan’ın ağırlık salonunda antrenman yapmama izin verdiği için teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

 

Akkuş, imkansızlıklara rağmen güzel başarılar elde ettiklerini ve pist konusunda yardım beklediğini belirterek, şu ifadeleri kullandı: 

 

“İnegöl’de fazla imkan bulamıyorum. Antrenman yaptığım yer futbol sahasının etrafı. Pistimiz atletizme uygun değil. Koştuğum engeller babamın iş yerinde yapıldı. Soyun odalarımız çok kötü. Girildiğinde, girilecek gibi değil. Çok imkansızlıklar var, bu nedenle yardım edilmesini istiyorum. Arkadaşlarım var, milli takım sporcuları var, bizlere yardımcı olunursa çok sevinirim”



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş