Yüksek kaliteli telefonlar kiralanabilecek ama… İnegöllü telefonculardan vatandaşlara uyarı

Ulusal basına gündeme gelen, ‘Yüksek kaliteli telefonların kiralanması’ konusu hakkında açıklamalarda bulunan İnegöllü telefoncular, bu uygulamanın çok riskli olduğunu ve vatandaşın bu tip uygulamalarda uzak durması gerektiğini ifade etti.

Yayınlama: 07.09.2018
1.246
A+
A-

Yüksek kaliteli telefonların kiralanabilmesi ile ilgili ülke basınına yansıyan haberin ardından açıklamalarda bulunan İnegöllü telefoncular, vatandaşların bu tip uygulamalardan uzak durması gerektiğini ifade etti.

ÇOK RİSKLİ
Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan, İlçemizdeki faal olarak telekom işleri yürüten Göktuğ Aybat isimli esnaf, “Bizim için çok ters. Telefon tamam bir ihtiyaç. Düşük kaliteli bir telefonda kullanılabilir. Ama yüksek modellerin kiralanmasında benim düşünceme göre iki türlü risk var. Bugün en düşük ekranın bize geliş fiyatı 700-800 lira civarında. Birincisi müşteri bunu karşılayacak mı? Diğer bir husus ise kiralanan telefon ile video çekilecek, fotoğraf çekilecek… Telefonun geri verilmeden de bu resimler videolar silinecek. Bizim işlerimiz hep program ile. Program ile bir tuşla o silinen her şey geri gelebilir. Eğer kiralık telefon tedariği yapan insan art niyetli ise insanların kişisel bilgilerini geri getirebilir, hatta banka hesaplarına kadar geriye getirebilir. Benim için çok riskli bir durum.

İPHONE NERDE OLDUĞUNUZU BİLİYOR
Aybat, sözlerini şu ifadelerle sonlandırdı: “Şuanda parmak izi okuyan telefonlar neden parmak izi okuyor biraz bundan bahsedeyim ben. Bunu çoğu insanımız bilmez. Bugün yurt dışına çıktığını zaman parmak izi ile geçiyorsunuz. Bugün senin parmak izin ile nerede olduğunu Amerika’da çok rahatça görülebiliyor İphone’lerde. Nereye gidersen git İphone senin parmak izini alıyor. Bu teknoloji bu kadar ileri olduğu halde, eğer kişisel bilgileri, kişisel olayları düşündüğümüz zaman vatandaşımızın bu gibi kiralık telefon uygulamasından uzak durması gerektiğine inanıyorum”






KÖTÜ SONUÇLARI OLUR
Bir diğer esnaf İdris Akbaş ise, “Bu uygulama gündeme geldiği günden beri açıkçası vatandaşlarda hem bir tatlı telaş hem de tedirginlik başladı. Tatlı telaş olarak insanımız çok lüks telefonları faiş fiyatlara almak yerine kiralık olarak kullanabilecekler. Tedirgin oldukları konu ise kişisel bilgilere ulaşılması. Bu iki konuyu iyi düşündüğümüzde kiralık telefonun aslında pek de mantıklı olmadığını görüyoruz. Bir telefonda her insanın özel görüntüleri, kişisel bilgileri mevcut. Bu bilgilerin kötü insanların ele geçmesi demek, çok çok kötü sonuçların çıkması demektir. Bu nedenle vatandaşlarımızın bu konulara özellikle dikkat etmesi gerekiyor. Yüksek kaliteli telefonlar kiralanabilir, görüntü olarak hoş durabilir ama sonuçları çok daha kötü olabilir. Ben vatandaşımızın bu gibi riskleri göze almayacağını düşünüyorum. Bence bu tip uygulamalardan uzak dursunlar” şeklinde konuştu.

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş