‘100 yıllık barış’ projesi İnegöl’den geçti

Çanakkale savaşlarının 100. yılı ülkemizde yapılan çeşitli organizasyonlarla anılıyor. Bu nedenle bir dizi etkinlik düzenleyen Yunus Emre Enstitüsü Azerbaycanlı 25 öğrenci ile ilçemizi ziyaret etti.

Yayınlama: 17.03.2015
817
A+
A-

Osmanlı Devletinin dünyanın en güçlü donanmalarına geçit vermediği Çanakkale Savaşı’nın 100 yıllık haklı gururu, Yunus Emre Enstitüsü tarafından yurtiçi ve yurtdışında düzenlenen etkinliklerle “100 Yıllık Barış” vurgusuyla bir kez daha yaşatılıyor.

 

“Yerinde Tarih Projesi” kapsamında düzenlenen etkinliklerde 18-35 yaş arası 25 gençten oluşan Azeri öğrencilerden oluşan heyet 12-22 Mart tarihleri arasında Çanakkale’yi de içeren bir turla Osmanlı’nın kuruluş coğrafyasını ve başkentlerini geziyor.






 

Bu kapsamda Azerbaycan heyeti geçtiğimiz Pazar günü İnegöl’e gelerek şehrin tarihi mekânlarına bir dizi ziyaret gerçekleştirdi.

 

İnegöl Belediyesi personelinin de eşlik ettiği grup ziyaret kapsamında İnegöl Kent Müzesi ve Mobilya Müzesini gezdikten sonra Osmanlı Devleti’nin ilk şehidi olan Baykoca’nın türbesini de ziyaret etti.

 

Müzede teşhir edilen ürünleri büyük bir ilgiyle inceleyen Azeri öğrenciler müzeye ve İnegöl’e hayran kaldıklarını belittiler.

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş