40. Turizm Haftası kutlandı

40. Turizm Haftası, Saime Sultan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından organize edilen programlarla kutlandı.

Yayınlama: 21.04.2016
643
A+
A-

Kent Müzesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen programda sergilenen oyunlar ve yapılan ikramlarla unutulmaz bir akşam yaşatıldı.

 

Turizm Haftası dolayısı ile ülke genelinde gerçekleştirilen kutlama programlarından biri de önceki akşam İnegöl Saime Sultan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından Kent Müzesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Protokol üyelerinin ve vatandaşların yoğun katılım gösterdikleri programda sahnelenen oyun ve tiyatrolar büyük beğeni topladılar.






 

BÜYÜK BİR TURİZM POTANSİYELİNE SAHİBİZ

Program öncesi bir konuşma yapan Okul Müdürü Bayram Maksut Hepgüven, “Turizm Haftası; toplumumuzda turizm bilincini geliştirmek, iç turizmi canlandırmak ve halkın turizm hareketlerine katılımını sağlamak amacıyla 1977 yılından itibaren Mart ayının ikinci Pazartesi günü 1983 yılından itibaren havaların soğuk olması ve turizm sezonunun açılışı gerekçesiyle her yıl 15-22 Nisan tarihleri arasında ülke çapında çeşitli etkinliklerle kutlanmaktadır. Önceleri turizm sezonunun açılışı olarak kutlanılan hafta, günümüzde anlamını da değiştirmiştir. Turizmin bütün bir yıla yaygınlaştırılması, alternatif turizm türleri ve bu konuda Bakanlıkça yapılan çalışmalar, projeler hafta boyunca çeşitli etkinliklerle gençlere ve halka anlatılmakta, turizmden en yüksek geliri sağlamada yapılması gerekenler ve elimizdeki değerlere sahip çıkma konusunda halkımız bilinçlendirilmektedir. Dolayısıyla hafta içerisinde turizmin sürekli gündemde kalması sağlanmaktadır. Türkiye’mizin tarihi ve kültürel birikimi, dört mevsimin yaşandığı coğrafi yapısı, farklı doğal güzellikleri, sıcak, misafirperver insanlarıyla büyük bir turizm potansiyeline sahip olduğu da bir gerçektir” dedi.

 

DEĞERLERİMİZE SAHİP ÇIKMALIYIZ

Hepgüven, “İnegöl’ümüz Bursa’nın en büyük ilçesi, Türkiye’nin 40. büyük kenti… Osmanlı Devleti’nin kuruluş yıllarındaki Söğüt, Bilecik, İznik ve Bursa’nın merkezinde yer almakta, Anadolu’nun önemli ulaşım yolları üzerinde bulunmaktadır. İnegöl; İstanbul, Ankara, İzmir üçgeninin tam ortasında kara, hava, deniz ve yakında kavuşacağımız demiryolu ile ulaşımı kolay olan, merkezi bir yerdedir. Sosyokültürel yapısı ile Türkiye’nin her yöresinde insanı iç içe yaşamakta olup kültür zenginliğine sahiptir. İnegöl, 5 bin yıllık bir geçmişe sahip olup birçok medeniyeti barındırmıştır. İnegöl tarihi eserleri, örnek kent müzesi, oylat kaplıcaları, köftesi, mobilyası, mehteri, patatesi, ayçekirdeği, çınarları, maden suları, içme suları, şifalı suları, çileği, modern kent görünümüyle ülkemizin gözbebeğidir. Bizlere düşen bu değerlerimize sahip çıkmak, onları tanıtmaktır” şeklinde konuştu.

 

TÜRK TURİZMİ KISA ZAMANDA EN ÜST SEVİYEYE GELECEKTİR

“Turizm Haftası’nın ilçemiz kutlamasının önceki yıllarda olduğu gibi okulumuza verilmesinden onur duyuyoruz” diyerek konuşmasını sürdüren Hepgüven, “Ülkemizin gururu Mehmetçiğimizi konu ederek bizlere ülkemizi tanıtan programımızın söz yazarı Yunus Emre M.T.A.L. öğretmeni Ayhan Gürler’e, tüm oyuncu kadromuzu güzel bir takım çalışması ile çalıştıran Volkan Derman hocamıza, bize destek veren İnegöl Belediyesi Kültür Müdürlüğüne,



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş