Kitap Fuarı açıldı

İnegöl Belediyesi ve Kent Konseyi işbirliğinde, daha önce açılması planlanan ve hava muhalefeti nedeni ile bir türlü açılamayan Kitap Fuarı sonunda açıldı. 3 Temmuz’a kadar devam edecek fuar, İnegöllü kitapseverleri bekliyor.

Yayınlama: 22.06.2015
702
A+
A-

 

Önceki gün gerçekleşen kitap fuarı açılışına Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Başkan Yardımcıları Adil Kansu, Alper Taban, Kent Konseyi Başkanı Haydar Cerrah, bazı belediye meclis üyeleri ile vatandaşlar katıldı.

 






BİR KİTAP İÇİN 5-10 LİRAYA KIYAMIYORUZ

Kurdele kesimi öncesinde bir konuşma yapan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Bu yıl uzun zamandır ilçemizde yapılmayan bir organizasyona daha ev sahipliği yapacağız. Heykel girişinde Saat Kulesi’nde başlayacak olan bir Kitap Fuarı organizasyonu yapıyoruz. Yaklaşık 15 gün açık kalacak Kitap Fuarımızda birçok kitap kitapseverlerle buluşacak. Maalesef son yıllarda okuyan bir toplum değiliz. Çünkü bilgisayar, internet, teknoloji var. Ve kitap okumaktan uzağız. Ramazan ayında çeşitli etkinlikler yapıyoruz. Bir de beraberinde kitap fuarımız olsun istedik. Kent konseyimizde bu konuda öncülük etti. İnegöl’de 8 ayrı kuruluşun burada standını görüyorsunuz. İnegöl Belediyesi olarak bu konuda yardımcı olduk. 3 Temmuz tarihine kadar da burası açık kalacak. Ben özellikle herkesin buraya sahip çıkmasını istiyorum. Keyiflerimize, sigaramıza 20-30 lira veriyoruz. Ama bir kitap için 5-10 liraya kıyamıyoruz. Alsak da çok fazla okumuyoruz. Gerçekten çok okuyan mı, çok gezen mi bilir derler. Okumak insanın ufkunu açar. Okumak insanı daha büyük güzelliklere taşır. Dolayısıyla bu güzelliği herkese aktarın. Ve buraya gelsinler” şeklinde konuştu.

 

Konuşmanın ardından kurdele kesimiyle 8 çadırdan oluşan ve 3 Temmuz’a kadar devam edecek olan Kitap Fuarı izlenime açıldı.

 

İnegöl Belediyesi tarafından Ramazan ayının gelmesiyle Anıt önünde bu aya özel çeşitli etkinlikler de yapılmaya başlandı. Önce ki akşam İnegöl Şems ve Mevlana Kültürünü Tanıtma ve Yaşatma Derneği semazen grubu tarafından önce ki akşam anıt önünde sema gösterisi yapıldı. Vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gören etkinliği Başkan Alinur Aktaş’ta seyretti.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş