80 Kişilik folklor ekibi mest etti

Bursa ziyaretinin ardından İnegöl’ü ziyaret eden Gürcistan’ın Acara Özerk Cumhuriyeti Başkanı Archil Khabadze’nin beraberinde gelen 80 kişilik folklor ekibi, Belediye Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirdikleri gösteri ile izleyicileri mest ettiler.

Yayınlama: 27.01.2015
858
A+
A-

Gerçekleştirilen programa Acara Özerk Cumhuriyeti Başkanı Archil Khabadze, Gürcü Bakanlar, AK Parti Bursa Milletvekili ve Türkiye-Gürcistan Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Hüseyin Şahin, iki ülkenin büyükelçileri, Kaymakam Ali Akça, Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile çok sayıda vatandaş katıldı.

 

KARDEŞ ŞEHİR






Program öncesi konuşan AK Parti Bursa Milletvekili, Türkiye-Gürcistan Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Hüseyin Şahin “Dün ve bugün Bursa’ya resmi bir ziyaret için davetimizi kırmayarak gelen, çok önemli anlaşmalar imzaladığımız, Bursa’yı ve Batum’u kardeş şehir yapma protokolünü imzalayarak kendilerine teslim ettiğimiz, ikili ilişkilerde bütün dünyaya örnek olacak şekilde barış ve kardeşliği alabildiğince yaşadığımız, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları olarak pasaportun haricinde kimlikle gidebildiğimiz ikinci ülke Gürcistan’ın Özerk Cumhuriyet Batum’un çok değerli Hükümet Başkanı Bursa ziyaretiyle beraber İnegöl’ümüzü de ziyaret ediyorlar. Ben kendilerine İnegöllü hemşerilerimiz adına, Bursalı hemşerilerimiz adına hoş geldiniz diyorum” dedi.

 

ÇOK ÖNEMLİ İLİŞKİLERİMİZ BULUNUYOR

Hükümet Başkanı misafirlerinin ve 80 kişilik devlet halk dansları topluluğunun Bursa’ya geldiklerini aktaran Şahin, “Dün akşam Tayyare Kültür Merkezi’nde muhteşem bir gösteriyi Bursalı hemşerilerimiz izledi. Aynı heyecanı biraz sonra İnegöl’de bizlerde yaşayacağız. Ben 138 sene önce dedelerimizin o topraklardan buraya geldiği ve burada bizlere yaşama sevinci yaşattığı, ama tarihi bağlarımızı, kültürel bağlarımızı, akrabalık bağlarımızı kopartmadığımız o coğrafyada yakın ilişkide bulunduğumuzu ve iki ülke arasında stratejik olarak çok önemli ilişkinin bulunduğunu ve bunun da göstergesi olarak çok değerli misafirlerimizin aramızda bulunduğunu belirtmek istiyorum. Burada önce Kafkas Folklor Derneğimizin dansçılarını izleyeceğiz. Sonra da Acara Özerk Cumhuriyeti Devlet Halk Dansları Topluluğunu izleyeceğiz. Geceye katılan herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

 

HEDİYE YAĞMURU

Kafkas Folklor Derneği Başkanı Ömer Faruk Demirtaş, gerçekleştirilen konuşmaların ardından Gürcistan’ın Acara Özerk Cumhuriyeti Hükümet Başkanı Archil Khabadze’ye minyatür ahşap sandık, Kafkasspor Başkanı Metin Ungan ise Khabadze’nin isminin yer aldığı Kafkasspor forması, Gürcü Sanayici ve İşadamları Derneği (GÜRSİAD) Başkanı Recep Bayrak ise teşekkür plaketi takdim etti.

 

İlk sahneye çıkan İnegöl Kafkas Folklor Derneği ekibin gösterisinin ardından Acara Halk Dansları Topluluğu gösteri gerçekleştirdi. Karşılıklı atışmalar şeklinde devam eden gösterileri ilçe halkı büyük ilgiyle seyredildi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş