Buzlar Çözülmeden tiyatro oyunu sahnelendi

İnegöl Belediyesi Şubat ayı Kültür Sanat etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen ve Bursa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nun sevilen oyunlarından biri olan, ‘Buzlar Çözülmeden’’ tiyatro oyun dün akşam İnegöl seyircisi ile buluştu.

Yayınlama: 25.02.2015
954
A+
A-

 

İnegöl Belediyesi olarak kültürel çalışmaların sürdüğünü belirten Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban, çalışmaların son sürat devam edeceğini ifade etti.

 






BİRÇOK KÜLTÜREL FAALİYETİ GERÇEKLEŞTİRİYORUZ

İnegöl Belediyesi Kültür – sanat etkinlikleri kapsamında düzenlenen “Buzlar Çözülmeden” tiyatro oyununda bir açıklama yapan İnegöl Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban, “İnegöl Belediyesi olarak Uluslararası Kültür-Sanat Festivalinden, Ramazan Sokağı etkinliklerine; fotoğraf ve şiir yarışmalarından, konser ve seminerlere, hatta sinema ve tiyatro gösterilerine kadar birçok kültürel faaliyeti gerçekleştiriyoruz” dedi.

 

ETKİNLİK İÇİN BİR ARADAYIZ

Taban; “2015 yılında da bu etkinliklerimiz çeşitlenerek devam ediyor. Bu kapsamda İnegöl’de her ay onlarca etkinlik gerçekleştirmekteyiz. Bu akşamda bu etkinliklerden birisi için bir aradayız. Cevat Fehmi Başkut’un “Türk tiyatrosu klasikleri” arasında yer alan oyunu “Buzlar Çözülmeden” aynı zamanda başrollerini Kemal Sunal, Melike Zobu ve Yaman Okay’ın üstlendiği Osman Fahir Seden’in yazıp Kartal Tibet’in yönettiği 1986 yapımı komedi ve dram filmidir. Buzlar Çözülmeden adlı tiyatro oyununun sinema uyarlamasıdır. Emeği geçen tüm arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyor, katılan tüm misafirlerimize keyifli seyirler diliyorum” şeklinde konuştu.

 

Yönetmenliğini Prof. Dr. Nurhan Tekerek yaptığı ve 1965 yılında kaleme alınan bugüne değin de defalarca sahnelenmesine rağmen güncelliğini yitirmeyen “Buzlar Çözülmeden” tiyatro oyunu, Uludağ Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Sanatları Bölümü Başkanı Prof. Dr. Nurhan Tekerek yönetmenliğinde sunulan oyunda, kar nedeniyle yolları kapanan kasabaya gelen ve yeni kaymakam olduğu sanılan kişinin hikâyesi anlatılıyor.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş