Muratbey geleneği bozmadı

Muratbey Mahallesi tarafından geleneksel hale getirilen ve her sene düzenlenen Pilav programının bir yenisi daha gerçekleştirildi. Programa yaklaşık 2 bin 500 kişi katılım gösterdi.

Yayınlama: 01.06.2016
1.048
A+
A-

Pazar günü gerçekleşen Pilav gününe Belediye Başkan Yardımcısı Turgay Yel, AK Parti İlçe Yöneticileri, Bursa Büyükşehir Belediyesi ve İnegöl Belediye meclis üyesi Nedim Bayram, İnegöl Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Bahattin Korkmaz, İnegöl Kafkasspor ve İnegöl Kafkas Folklor ve Kültür Derneği Başkan ve Yöneticileri, Köy Muhtarları ile yaklaşık 2 bin 500 kişi katıldı.

 

Öğle namazından önce, köy camiinde şükür için okunan Mevlit-i Şerif’e de yoğun katılım oldu. Öğle namazı sonrası köylüler hep birlikte ikram edilen etli pilavı yiyerek hem sohbet edip hem hasret giderdiler.






 

Programla ilgili açıklamalarda bulunan Muratbey Mahallesi Gürcü Kültürü Yaşatma Derneği Başkanı Özgür Gürbüz, “Muhtarlığımız ve köy derneğimizle ortak düzenlediğimiz ve artık geleneksel hale gelen ‘Pilav Günü’ etkinliğimize bu yıl da katılım oldukça yoğun oldu. Pilav günlerimiz bizim var olan birlik ve beraberliğimizi daha da güçlendiriyor. Bu anlamda uzak yakın demeden günümüze katılan tüm köylülerimize ve misafirlerimize bir kez daha teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş