Bilgili bir gençlik yetişiyor

İlim Yayma Cemiyeti, İnegöl’de bulunan 4 İmam Hatip Ortaokulu’nu düzenlediği ‘Ortaokullar kaynaşma gecesinde’ bir araya getirdi. Gece konuşan İlim Yayma Cemiyeti İnegöl Şube Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Basmacı, İmam-Hatip okullarında dini ve milli değerlere sahip çıkacak bilgili bir gençlik yetiştiğini dile getirdi.

Yayınlama: 13.06.2014
1.138
A+
A-

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program, Mehmet Fatih Yıldız isimli öğrencinin Kuran-ı Kerim tilaveti ile devam etti. Ardından İlim Yayma Cemiyeti’nin tanıtım videosu katılımcılara izletildi.

 

BİLGİLİ BİR GENÇLİK YETİŞİYOR






Programda bir konuşma yapan İlim Yayma Cemiyeti İnegöl Şube Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Basmacı, 1950’li yıllarda manevi değerlerin baskı altına alındığı o zor şartlarda İstanbul’da 68 hayırsever, fedakâr insanın milli ve manevi değerlerimizi ihya ederek geleceğe taşımak, ilim ve irfan çalışmalarını destekleyerek yaygınlaştırmak için İlim Yayma Cemiyetini kurduğunu hatırlatarak şunları dile getirdi: Amaçları, unutturulmak istenen dini ve milli değerlerimize sahip çıkacak bilgili bir gençlik yetiştirmekti. Bunun için okul, eğitim ve maddi imkânlar gerekiyordu. İlim Yayma Cemiyetimiz işte burada hayırla anılmak istenen iş adamı ve siyasetçi ve akademisyenler tarafından 1951 yılında kurulmuştur. İstanbul’dan başlanarak yurdun dört bir yanında eğitime başlanmıştır. Bu samimi, ihlâslı ve karşılıksız vermenin gayretleriyle okullarımız gelişmiş, büyümüş bu günlere gelmiştir. Sonuçta rabbimiz hepimize bu güzel günleri gösterdi.

 

Mustafa Özrazgat’ın ardından İnegöl Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban da kısa bir selamlama konuşması yaptı. Programı düzenleyen İlim Yayma Cemiyeti’ne teşekkür eden Taban, imam hatiplilerin önemine de vurgu yaptı.

 

Yapılan konuşmaların ardından program öğrenciler tarafından hazırlanan ilahi korosu gösterileri, skeçler, orotoryolar, hadis sunumları ile devam etti. Program sonunda İlim Yayma Cemiyetine destek verenlere de vefa ödülü takdim edildi. Program, yapılan dua ile son buldu.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş