BİLİM FUARI’NA YOĞUN İLGİ

Mahmudiye İmam Hatip Ortaokulu 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı’nın açılışını gerçekleştirildi. Geçtiğimiz gün açılışı gerçekleştirilen fuara ilgi yoğun oldu.

Yayınlama: 13.05.2016
984
A+
A-

Bir gün açık kalacak fuarın açılışına Belediye Başkan Alinur Aktaş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, Şube Müdürleri Orhan Çelik, Ali doğru, çok sayıda Okul Müdürü, öğretmen ve veli katıldı.

 

Bilim Fuarı ile ilgili açıklamalarda bulunan Okul müdürü Metin Doğan, “TÜBİTAK Bilim Fuarları ile birlikte 5, 6 ,7, 8 . sınıfta okumakta olan öğrencilerimizin öğretim programı çerçevesinde, kendi ilgi alanları doğrultusunda belirledikleri konular üzerine araştırma yaparak, araştırmalarının sonuçlarını sergileyebilecekleri ortam oluşturmayı amaçlamaktayız. Bu fuarların en temel amacı ise; gerçek hayattaki soru ve sorunlara yönelik çözüm bulunmasında bilimin ve bilimsel çalışmaların öneminin, öğrenciler tarafından uygulayarak- yaparak-yaşayarak öğrenilmesini sağlamaktır”






 

“Bilim fuarları, öğrenmeye istekli merak eden, araştırmacı, bilinçli bireylerin yetişmesine katkı sağlayan beyinlerin öğrenme metotlarından biridir. Bilim fuarları, genç beyinlerin bilimin önemini kavrayıp, birçok teorik bilginin gerçek yaşamdaki işleyişini fark etmelerini sağlar. Bu tür etkinlikler hayal gücü ile yaratıcılığın birleşimidir. Eğitim kurumlarının öncelikli amacı da bu yaratıcılığın ortaya çıkmasına zemin hazırlamaktır. Fuarımızda toplam 50 projeyi 74 öğrencimiz 18 danışman öğretmenin nezaretinde özverili çalışmalarını, ortaya koydular. Bu fuarda çeşitli çalışmalarını sergileyen çocuklarımız ileride ülke yararına olacak büyük buluşların mimarı olabilirler. Her biri birer bilim adamı olarak ülkemizi çağdaş uygarlık seviyesine ulaştırabilirler”

 

“Okulumuz 2013 yılında eğitim öğretime açılmış olup, şuan 22 öğretmen ve 380 öğrenci ile eğitim hayatını sürdürmektedir. Okulumuz hem akademik alanda hem de sosyal-kültürel ve sportif alanda çeşitli başarılara imza atmıştır. TEOG sınavında iyi durumda olup, 7. Sınıflar bilgi yarışmasında ilçe 3. olmuştur. Ayrıca İnemato, Okuyalım Yarışalım, Arapça Şiir Okuma ve çeşitli spor dallarında başarılar elde etmiştir. Bu projede ve bütün başarılarımızda emeği geçen tüm öğretmen arkadaşlara, öğrencilerimize ve velilerimize teşekkürlerimi sunarken katılımızdan dolayı siz değerli konuklarımıza şükranlarımı sunarım” dedi.

 

HABER: Recep DENİZ



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş